Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 23

LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis: nacionaliniam transliuotojui ir LRT tarybai parodyta didesnė nepagarba

LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis, vertindamas „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio pareiškimus LRT atžvilgiu, 15min antradienį teigė, kad yra parodyta nepagarba LRT ir nacionalinio transliuotojo tarybai. Jo teigimu, Seimo nariai paprašė LRT milžiniško kiekio dokumentų, kuriuos norint pateikti visus, būtų reikėję gabenti sunkvežimiu.
Žygintas Pečiulis
Žygintas Pečiulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Antradienį surengtoje spaudos konferencijoje R.Karbauskis priekaištavo LRT tarybai Seimui pateikus tik mažą dalį prašytų dokumentų.

Anot politiko, dokumentai pateikti be jokios sistemos, be to, esą suplaktos skirtingos sutartys, kuriose įtartinai iki centų sutampa sumos, ant jų esą nėra nurodytos datos.

„Yra sutartis, nėra sąskaitų, yra sąskaitos nėra sutarčių, tai pasityčiojimas (…) Nemokama sutartis tampa mokama, ir priedas atsiranda. Čia nėra joks kaltinimas, nesuvokiama, kaip galima taip tvarkyti sutartis“, – priekaištus liejo Seimo narys ir pridūrė, kad, pateikus parlamentui netvarkingus dokumentus, bandoma pasijuokti iš Seimo.

Antradienį LRT tarybos pirmininkas Ž.Pečiulis 15min sakė R.Karbauskio spaudos konferencijos nematęs.

Jo teigimu, Seimas LRT paprašė neįtikėtino kiekio dokumentų – pateikti sutartis nuo 2013 iki 2017 metų, tačiau nei Valstybės kontrolė, nei jokia kita institucija taip nesielgia.

„Antrą kartą mūsų buvo paprašyta atsakyti į papildomus klausimus ir pateikti papildomus duomenis per Kalėdų ir Naujųjų metų laikotarpį, kai visi žmonės šventė, atostogavo, mūsų visos tarnybos dirbo savaitgaliais, ruošdamos tuos dokumentus. Tai aš manyčiau, kad tai yra didesnė nepagarba ir mes stengėmės kaip galėjome tai padaryti. Gali būti protingi terminai, gali būti protingas pateikimas“, – sakė jis.

Ž.Pečiulis vylėsi, kad kai šio klausimo imsis laikinoji komisija, viskas nevyks taip chaotiškai, kaip vyko iki šiol. Anot pašnekovo, dabar kalbėti apie dokumentų pateikimo būdą yra jau nebeaktualu.

„Aš tikiuosi, viskas sugrįžo į teisinį kelią, kurio mes labai seniai prašėme (...) iki šiol kas vyko, tai iš tikrųjų buvo chaosas – atsiskaitymas už 5–6 metų laikotarpį, kada dokumentus vos ne sunkvežimiu reikėtų vežti“, – sakė jis.

Ž.Pečiulis pabrėžė šioje situacijoje matantis tik triukšmo kėlimą, kai tuo tarpu galima komunikuoti normaliai. Jis priminė, kad 2016 metų LRT veiklos ataskaita Seime apskritai nebuvo svarstyta.

„Tai aš truputį daugiau chaoso ir nemandagumo iš kitos pusės įžvelgiu. Manyčiau, užuot rengus spaudos konferencijas ir mėtantis kaltinimais galima eiti tikrai labai normaliu dialogu, normaliu keliu ir tikrai visus dalykus išsiaiškinti“, – teigė jis.

LRT generalinis direktorius Audrius Siaurusevičius yra sakęs, kad „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio ketinimai rengti spaudos konferenciją ir joje paviešinti Seimo nariams atsiųstus LRT dokumentus įrodo, jog politikas siekia kontroliuoti visuomeninį transliuotoją.

Su juo 15min antradienį susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius