Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 16

LRTC padidino ieškinį LRT iki 5,3 mln. litų, LRT prašo stabdyti bylą (papildyta 16.15 val.)

Valstybės valdomas Lietuvos radijo ir televizijos centras (LRTC) padidino visuomeniniam transliuotojui Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijai (LRT) pateiktą ieškinio sumą iki 5,3 mln. litų.
Pinigai
Pinigai / Egidijaus Jankausko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Bylą nagrinėjantis Vilniaus apygardos teismo teisėjas Dainius Rinkevičius BNS antradienį patvirtino, jog ieškinio suma padidinta iki daugiau nei 5 mln. litų.

LRTC generalinis direktorius Gediminas Stirbys BNS teigė, kad ieškinį nuspręsta padidinti, kadangi LRT nuo 2009 metų rugpjūčio nebeatsiskaito už paslaugas – skola, pasak jo, siekia apie 5,1 milijono litų.

„Skola auga, nes LRT užsako gerokai daugiau paslaugų nei sugeba apmokėti. Pagal gautus mokėjimus LRT yra atsiskaičiusi tik už paslaugas, suteiktas iki 2009 metų rugpjūčio, o iki šios dienos Telecentras LRT programas priverstas transliuoti savo sąskaita, nes teismas anksčiau priimtu sprendimu Telecentrui neleido pritaikyti verslo įmonėms įprastų priemonių skolai išsireikalauti, tai yra nutraukti paslaugų teikimą. LRT tuo piktnaudžiauja“, – kalbėjo G.Stirbys.

Jis teigė, jog paskutinės derybos su LRT vyko vasario pradžioje, tačiau pozicijos buvo „nesuderinamos“.

„LRT iniciatyva vasario pradžioje dar vyko pokalbiai dėl taikaus LRT įsiskolinimo ginčo sprendimo. Deja, dėl nesuderinamų pozicijų ir LRT nenoro atsiskaityti su Telecentru derybos buvo bevaisės, todėl toliau siekiame ginčo teisinio išsprendimo“, – kalbėjo LRTC vadovas.

Pasak jo, įmonė „dės visas teisėtas“ pastangas skolai susigrąžinti ir nuostoliams atlyginti.

LRTC advokatas Virgilijus Kaupas BNS patvirtino, kad ieškinio suma padidinta iki 5,3 mln. litų. Pasak jo, LRT savo ruožtu teismo antradienį paprašė sustabdyti bylą ir ją sujungti su kita byla, kurioje LRT yra pateikusi 700 tūkst. litų vertės ieškinį Telecentrui.

„Mes tai traktuojame kaip nesąžiningą norą naudojantis teisinėmis procedūromis vilkinti skolos grąžinimą“, – vertino G.Stirbys.

Pastarosios bylos, pasak advokato, Vilniaus apygardos teismas dar nepradėjo nagrinėti.

LRT pernai spalį kreipėsi į teismą dėl, įmonės nuomone, neteisėtų LRTC veiksmų nutraukiant sutartį bei per aukštų ir diskriminacinių paslaugų kainų LRT atžvilgiu.

D.Rinkevičius teigė, kad sprendimas, ar sustabdyti bylą, bus priimtas kitą penktadienį, o parengiamasis teismo posėdis numatytas gegužės 5 dieną.

LRTC jau antrą kartą didina ieškinio sumą LRT – sausį ji buvo padidinta nuo 3,6 mln. iki 4,6 mln. litų. Vasarį teismas atsisakė taikyti LRTC prašytas laikinąsias apsaugos priemones ir areštuoti tokios vertės LRT turto.

„Pagrindinis leitmotyvas – jie teikia visuomenines paslaugas ir neturi pinigų“, – pagrindinius LRT argumentus aiškino centro advokatas.

Pernai spalį Vilniaus apygardos teismas taip pat atmetė LRTC prašymą taikyti 3,6 mln. litų vertės ieškinio laikinąsias apsaugos priemones, motyvuodamas tuo, kad areštavus LRT turtą būtų pažeistas Lietuvos gyventojų viešasis interesas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius