-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 14

LRTK rekomenduoja neretransliuoti rusiškų ir baltarusiškų televizijos programų

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) siūlo Lietuvoje veikiantiems televizijos programų retransliuotojams ir platintojams internete vengti retransliuoti rusiškas ir baltarusiškas radijo ir televizijos programas, teigiama trečiadienį išplatintame pranešime.
Rusiška televizija
Rusiška televizija / 123RF.com nuotr.

Anot LRTK, Seimui nusprendus nepaprastąją padėtį pratęsti tik pasienyje su Baltarusija ir Rusija nustos galioti ankščiau buvęs draudimas rodyti pastarųjų šalių programas.

Komisija „primygtinai siūlo“ Lietuvoje veikiantiems televizijos programų retransliuotojams ir platintojams internete vengti retransliuoti Rusijos ir Baltarusijos subjektų programas.

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Vytautas Juozapaitis antradienį pranešė registravęs Visuomenės informavimo įstatymo pataisas, numatančias laikinai drausti Rusijos ir Baltarusijos įsteigtų, tiesiogiai ar netiesiogiai valdomų, kontroliuojamų ar finansuojamų subjektų radijo programų, televizijos programų ar atskirų programų retransliavimą bei platinimą internete.

Kultūros viceministras Vygintas Gasparavičius pirmadienį pažymėjo, kad atsisakius nepaprastosios padėties visoje šalies teritorijoje, esminiai ribojimai Maskvos ir Minsko žiniasklaidai išliks, tačiau kai kurie pramoginiai kanalai galės grįžti į eterį.

Rusijai pradėjus karą Ukrainoje LRTK priėmė sprendimus sustabdyti laisvą rusų kalba retransliuojamų devynių televizijos programų priėmimą, 32 su bendrove „Gazprom-Media“ susijusių televizijos programų platinimą, 92 interneto svetainių, skelbiančių Kremliaus propagandinį turinį, veiklą.

Tačiau komisija rekomendavo retransliavimo paslaugas Lietuvoje teikiantiems telekomunikacijų operatoriams įtraukti į savo retransliuojamų programų sąrašą ukrainietiškas televizijos programas bei retransliuoti daugiau nepriklausomos žiniasklaidos televizijos programų rusų kalba Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius