-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 15

LSDDP lyderis Gediminas Kirkilas: Lietuvos žmonių pajamos turi pasiekti ES šalių pajamų vidurkį

15 metų Lietuva yra Europos Sąjungos narė, tai mūsų šaliai suteikia ne tik ekonominį, bet ir geopolitinį saugumą. Prie ES Konstitucija vadinamos Lisabonos sutarties parengimo ir pasirašymo prisidėjęs žinomas politikas, Seimo vicepirmininkas, ambasadorius Gediminas Kirkilas, vadovaujantis Lietuvos socialdemokratų darbo partijai (LSDDP), kandidatuoja į Europos Parlamentą (EP).
15min studijoje — Gediminas Kirkilas
15min studijoje — Gediminas Kirkilas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

LSDDP lyderis įsitikinęs – jo komanda užprogramuota sėkmingam darbui EP, jei tik visuomenė balsuos už kandidatų sąrašą Nr. 11, todėl kad sąraše yra daug politinės ir diplomatinės patirties turinčių žmonių.

„Mūsų kandidatai savo žinias ir patirtį pritaikys konkrečiose situacijose. Sieksime, kad europiniai sprendimai būtų naudingi būtent mūsų šalies gyventojams. Turime diplomatų, ambasadorių – tai ir buvęs Teisingumo ministras Juozas Bernatonis, ir dabartinis Užsienio reikalų viceministras Neris Germanas, labai svarbūs jų derybiniai sugebėjimai. Yra jaunų žmonių, kaip Andrius Palionis, kuris vadovauja Seimo LSDD frakcijai. Žinių ir patirties bagažu išsiskiria Seimo vicepirmininkė Irena Šiaulienė, o taip pat buvę ministrai – Rimantė Šalaševičiūtė, Kęstutis Daukšys, Rimantas Sinkevičius, Evaldas Gustas. Jų patirtis ir gebėjimai užprogramuoja mūsų komandą sėkmingam darbui Europos Parlamente“, sako LSDDP pirmininkas G.Kirkilas.

Pats G.Kirkilas 2002 m. Prezidento Valdo Admakaus buvo įpareigotas derėtis dėl civilinio tranzito į Kaliningradą. Rusija iš Lietuvos reikalavo bevizio režimo, ir tik po metų derybų nusileido Lietuvos iškeltoms tranzito sąlygoms. G.Kirkilas sugebėjo atlaikyti Rusijos spaudimus ir pasiekti derybose Lietuvai naudingą susitarimą. 2003 m. jam buvo suteiktas nepaprastojo ir įgaliotojo ambasadoriaus diplomatinis rangas. Buvusio šalies Ministro Pirmininko patirtis ir sugebėjimas kalbėtis su aukščiausio lygio politikais Europoje ir visame pasaulyje leidžia daryti prielaidas, kad sprendžiant įvairius klausimus Europos Parlamente Lietuva bus išgirsta dažniau, jei jai atstovaus tokią darbinę ir politinę patirtį turintys politikai.

Taip jau yra, kad europinėse institucijose aukšto lygio politikai kalbasi būtent su tais, kurie turi politinio darbo patirties.

„Žinote, šiandien matome visokio lygio asmenybių, norinčių dirbti Europos Parlamente, bet aš manau, visuomenė dar turi atsižvelgti ir į sugebėjimus, į tų norinčiųjų galimybes. Taip jau yra, kad europinėse institucijose aukšto lygio politikai kalbasi būtent su tais, kurie turi politinio darbo patirties. Juk sprendimai turi būti apgalvoti, atsižvelgta į mūsų žmonių interesus. O darbo ateityje tikrai yra daug. Pradėti reikės nuo ES biudžeto“, sako G.Kirkilas.

Lietuvai skirta finansinė parama turi skatinti mūsų šalies ekonomiką

Pasak G. Kirkilo, Europos Sąjungos struktūriniai ir sanglaudos fondai yra priemonės politiniams veiksmams įgyvendinti vietos, regionų ir nacionaliniu lygmenimis.

„Mes sieksime, kad Lietuva gautų finansinę paramą tol, kol mūsų šalies gyventojų gyvenimo lygis pasieks Europos Sąjungos šalių gyventojų gyvenimo lygio vidurkį. Esame sustiprėję ekonomiškai, bet mūsų senjorų pensijos dar nėra pasiekusios Europos šalių pensijų vidurkio. Tai mūsų užduotis, kurią norime įgyvendinti. Tas pats ir su mūsų žmonių atlyginimais. Taigi turime kovoti dėl kuo didesnės tolesnės finansinės paramos Lietuvai ir po 2020 metų. Aš manau, kad mūsų komandos derybiniai sugebėjimai leistų tai padaryti“, sako LSDDP pirmininkas.

Turime kovoti dėl kuo didesnės tolesnės finansinės paramos Lietuvai ir po 2020 metų.

„Socdarbiečių“ lyderis mano, kad naujoji Europos pramonės plėtros darbotvarkė turėtų paskatinti regionų specializaciją. Ši idėja paremta informacijos pasikeitimu tarp Europos Sąjungos, vietos ir regioninių valdžios institucijų, žiniomis apie pramonės struktūrą kiekviename iš regionų. „Sprendimai turėtų sudaryti sąlygas, investuoti pelną į inovacijas, infrastruktūrą ir darbuotojų kūrybiškumą“, sako LSDDP kandidatų sąrašo lyderis. G. Kirkilo įsitikinimu, vienas iš pagrindinių impulsų Lietuvos verslui ir ūkiui augti – 500 mln. vartotojų turinti Europos Sąjungos rinka, todėl Lietuva visais būdais privalo dar labiau gilinti integraciją į ES vidaus rinką.

„Ir toliau skatinsime gamybą ir eksportą į ES šalis. Aktyviai veikdama Europos Parlamente, LSDDP sieks nukreipti galimų ES struktūrinių fondų ir ES šalių investicijas į Lietuvą. Dabar apie 80 proc. tiesioginių užsienio investicijų į Lietuvą ateina būtent iš ES valstybių narių. Visi įsitikinome, kad po 2008 m. krizės ES struktūrinių fondų lėšos padėjo greičiau įveikti socialinius sunkumus ir žymiai sumažinti nedarbą Lietuvoje. Ir dabar privalome kontroliuoti kur tos europinės lėšos nukreipiamos, kad jos tikrai pasiektų mūsų šalies ekonomiką ir duotų apčiuopiamų visuomenei rezultatų“, sako G.Kirkilas.

Socialdemokratų darbo partijai svarbu – ne statusas, bet žmonių lūkesčiai

„ES valstybių narių piliečiai tiesiogiai renka Europos Parlamentą, kuriame privalo atsispindėti mūsų lūkesčiai ir interesai. Todėl mes einame į EP atstovauti Lietuvai. Einame pakeisti tuos EP narius, kurie jau pamiršo, kam jie atstovauja, ir nukrypo į Lietuvai neaktualių problemų sprendimą ar mėgavimąsi savo statusu. Kai kurių partijų atstovai dabartiniame EP nelanko posėdžių, tad natūraliai kyla klausimas, kokios kokybės galime iš jų tikėtis, jei rinktume antrą kartą. LSDDP kandidatai yra atsakingi ir bus atskaitingi Lietuvos žmonėms. Mes sieksime įtraukti žmones į dialogą, užtikrinti mums parodytą visuomenės pasitikėjimą ir taip įvykdysime savo prisiimtą įsipareigojimą“, teigia LSDDP pirmininkas G.Kirkilas.

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos sąrašo numeris 11

Lietuvos socialdemokratų darbo partijos kandidatai į Europos Parlamentą, kurių sąrašo numeris 11, sąžiningai gins Lietuvos žmonių interesus. „Jei žmonės pasitikės mūsų komanda, Europos Parlamente spręsime klausimus ne tik dėl naujų teisės aktų, bet ir rūpinsimės naujais prekybos susitarimais, kurie atneštų naudos valstybei, balsuosime už Lietuvai palankius verslo projektus, kontroliuosime, kaip ES institucijos leidžia visų ES mokesčių mokėtojų pinigus. Finansinės paramos naudą turi tiesiogiai pajusti Lietuvos piliečiai“, sako G.Kirkilas

 LSDDP foto/LSDDP kandidatų sąrašas rinkimuose į Europos Parlamentą Nr. 11 užprogramuotas sėkmingam darbui, nes jame yra politinio ir ekonominio darbo patirties sukaupę žinomi žmonės.
LSDDP foto/LSDDP kandidatų sąrašas rinkimuose į Europos Parlamentą Nr. 11 užprogramuotas sėkmingam darbui, nes jame yra politinio ir ekonominio darbo patirties sukaupę žinomi žmonės.

Politinė reklama apmokėta iš LSDDP politinės kampanijos lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius