Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 04

LSDDP žada dalyvauti merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose

Trečiadienį Tarybos posėdį susirinkę Lietuvos socialdemokratų darbo partijos nariai vieningai priėmė nutarimą dėl dalyvavimo merų ir savivaldybių tarybų rinkimuose. Tarybos posėdyje taip pat aptarta šalies politinė ir ekonominė padėtis, patvirtinta LSDDP komitetų sudėtis ir darbo reglamentas, pranešė partija.
Seime
Seime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„2019 m. savivaldybių merų ir tarybų rinkimais prasideda naujas politinės valdžios formavimo ciklas Lietuvoje. Mūsų valstybės piliečiai deda daug vilčių į pažangias permainas, užtikrinančias jų geresnį gyvenimą. Dažniausiai tai siejama su naujomis politinėmis jėgomis, nepraradusiomis žmonių pasitikėjimo. Todėl šie rinkimai bus ypatingai svarbūs mūsų partijai, kuri pirmą kartą dalyvauja juose“, – LSDDP Tarybos posėdyje kalbėjo pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Rinkimų štabo vadovas, LSDDP pirmininko pavaduotojas Juozas Bernatonis paskelbė nutarimą, kuriuo LSDD partija apsisprendė dalyvauti 2019 m. visų savivaldybių, kuriose yra įkurti LSDDP skyriai, merų ir tarybų rinkimuose įvairiomis formomis, sudarant koalicinius sąrašus su kitomis pagal programas artimomis politinėmis partijomis, dalyvaujant bendruose politinių partijų ir rinkimų komitetų sąrašuose ir remiant nepriklausomus kandidatus.

„Partija atsisako bendradarbiauti tik su – priešinga politine kryptimi dirbančiomis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija ir jų satelitais – Lietuvos socialdemokratų partija, vadovaujama Gintauto Palucko. Jau dabar akivaizdu, kad LSDP dirba išvien su konservatoriais, o tai nėra priimta jų rinkėjams, tad akivaizdu, kad į kairiosios visuomenės dalie poreikius nėra atsižvelgiama. Tokios klaidos LSDDP (vadovaujama G.Kirkilo) neketina daryti“, – pranešime spaudai cituojamas J.Bernatonis.

Nutarta iki spalio 1 d. parengti savivaldos rinkimų programines nuostatas „Naujųjų socialdemokratų tikslai vietos savivaldoje“, pagal kurias kiekvienas skyrius patvirtins savo konkrečias programas savivaldybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius