-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LSDP kandidatų į Seimą sąrašą tvirtins birželį, V.Blinkevičiūtė apie savo sprendimą nekalba

Opozicinė Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP) kandidatų į Seimą sąrašą tvirtins birželio viduryje, sako partijos rinkimų štabo vadovas, Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius.
Vilija Blinkevičiūtė
Vilija Blinkevičiūtė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

LSDP sąrašą rinkimuose į Europos Parlamentą vesianti partijos pirmininkė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė apie savo sprendimą dėl dalyvavimo Seimo rinkimuose kol kas neskelbia.

„Šiandien (dėl Seimo rinkimų – BNS) mes jums ir negalime atsakyti, nes tuos klausimus spręsime būtent pavasarį vykstančių susirinkimų, konferencijų, tarybų metu. Po to vasaros pradžioje, birželio mėnesį, viduryje, mes priimsime atitinkamus sprendimus, kai priimsime galutinį kandidatų sąrašą, tarp jų ir lyderį, kuris vestų tą sąrašą“, – žurnalistams šeštadienį sakė R.Duchnevičius.

Jo teigimu, kandidatų kėlimo dalyvauti Seimo rinkimuose procedūras LSDP pradės svarstyti artimiausiomis savaitėmis.

„Kandidatų yra ne vienas tikrai, ir tai bus pilnas sąrašas su daug žinomų žmonių, galbūt naujų žmonių irgi, nes mes matome poreikį atverti mūsų partiją, kad ateitų daugiau kairiosios minties žmonių“, – kalbėjo R.Duchnevičius.

Socialdemokratų lyderė V.Blinkevičiūtė sakė svarstanti apie dalyvavimą Seimo rinkimuose, tačiau, anot jos, apie sprendimą skelbti „ne laikas“.

„Mūsų partija dalyvaus Seimo rinkimuose. Aš kaip partijos narė – viena iš beveik 14 tūkst. – taip pat apsispręsiu ir priimsiu sprendimus. Labai svarbius“, – žurnalistams šeštadienį teigė V.Blinkevičiūtė.

„Šiandien aš dar nesakau išvis nieko, nes dar nėra nė vieno, kas dalyvautų Seimo rinkimuose. Mūsų partija šito klausimo dar nesvarsto. O aš jau svarstau, bet nepasakysiu“, – pridūrė partijos pirmininkė.

Atsakydama į klausimą, ar darbui europinėse institucijose, palyginti su nacionaline politika, V.Blinkevičiūtė neteikianti prioriteto, LSDP pirmininkė pažymėjo, jog Europos Sąjungos (ES) ir nacionalinės politikos klausimai yra susiję.

„Kada aš nebuvau nacionalinėje politikoje? Aš nesu nacionalinėje politikoje? Noriu pasakyti vieną dalyką – aš iš Lietuvos niekur nesu išvažiavusi, niekada nebuvau, man nieko nereikia įrodinėti, aš esu čia registruota, čia gyvenu“, – teigė socialdemokratų lyderė.

Nuo 2009 metų ji dirba Europos Parlamente.

„Nacionalinės politikos sudėtis jau yra ir europinės politikos sudėtis. Nes Lietuva be Europos Sąjungos, kaip Europos Sąjunga be Lietuvos – neturi jokios ateities“, – kalbėjo politikė.

Šeštadienį Vilniuje vykusioje konferencijoje LSDP nutarė per prezidento rinkimus remti dabartinio šalies vadovo Gitano Nausėdos kandidatūrą.

Prezidento rinkimai Lietuvoje vyks gegužės 12 dieną, Europos Parlamento – birželio 9 dieną, o spalio 13 dieną – Seimo rinkimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius