Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2022 03 30

LSDP kritika ministrų kabinetui dėl nepateikiamo antiinfliacinio paketo: gal Lietuvai reikia dviejų vyriausybių?

Vyriausybei ir toliau nepristatant antiinfliacinių priemonių paketo, opozicinės Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos Seime seniūnas Gintautas Paluckas sako, kad valdantieji negeba išspręsti tų klausimų, kurie Lietuvos gyventojams šiandien itin rūpi, rašoma LSDP pranešime spaudai.
Gintautas Paluckas
Gintautas Paluckas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Parlamentaro teigimu, aplinkinės valstybės jau seniai priėmė sprendimus, amortizuojančius kainų kilimą, o Lietuvoje pasiūlymus teikia visi, išskyrus tuos, kurie juos gali įgyvendinti.

„Reikėtų pradėti svarstyti, ar Lietuvai nereikia dviejų vyriausybių – vienos, kuri rūpintųsi pasauliu, ir kitos, kuri sugebėtų pasirūpinti Lietuvos reikalais. Akivaizdu, jog yra begalė labai svarbių žmonėms ir ekonomikai klausimų, o Ingridos Šimonytės Vyriausybė jokių sprendimų nesiūlo. Jau antrą savaitę girdime pažadus – praėjusią savaitę iš finansų ministrės, o šią iš premjerės –, kad antiinfliacinės priemonės tuoj bus pristatytos, bet jokio konkretumo nesulaukiame“, – sako G.Paluckas.

Anot jo, biudžeto pataisas inicijuoti gali tik Vyriausybė, todėl dabar demonstruojamas valdančiųjų neveiklumas yra itin problematiškas – Vyriausybė nevertina ir nesuvokia, kuo šiandien gyvena žmonės ir kas jiems „skauda“.

„Jeigu tavo namas dega keliose vietose vienu metu – kalbu apie tiekimo grandines, visą logistikos sistemą – o tu važiuoji į užsienį ir kažką ten veiki, klausimų kyla įvairių. Taip, tarptautiniai vizitai yra svarbūs, bet tuos dalykus reikia daryti, kai namų stogas nedega.

Vyriausybė eilinį kartą labai prastai sudėliojo prioritetus ir už tai atsakys Lietuvos gyventojai“, - įsitikinęs G.Paluckas.

Primename, jog praėjusią savaitę finansų ministrė Gintarė Skaistė teigė, kad antiinfliacinių priemonių paketas bus pristatytas šią savaitę, tačiau vakar premjerė I. Šimonytė kalbėjo, jog pasiūlymai bus pateikti kitą savaitę.

Išankstiniais vertinimais, metinė infliacija Lietuvoje kovo mėnesį buvo 15,6 proc. Vasario mėnesį ji siekė 14 proc. ir buvo didžiausia Europos Sąjungoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius