Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 10 19

LSDP palikę parlamentarai oficialiai persivadino į Socialdemokratų darbo frakciją

Skylant parlamentinei Socialdemokratų partijos frakcijai pačią partiją palikę parlamentarai oficialiai pakeitė pavadinimą į Lietuvos socialdemokratų darbo frakciją.
Andrius Palionis
Andrius Palionis / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Šis sprendimas paskelbtas per ketvirtadienio plenarinį Seimo posėdį, frakcijos seniūnu ir toliau lieka Andrius Palionis.

Kol kas formaliai ją sudaro 19 narių: tiek koalicinę sutartį su „valstiečių“ frakcija pasirašę buvę socialdemokratai, tiek partijos valiai trauktis į opoziciją paklusę ir partijos bilietą turintys kolegos.

Partijos valiai trauktis iš koalicijos paklusę socialdemokratai ketina steigti naują frakciją, tačiau kol kas nėra surinkę tam reikiamų parašų.

Parlamentinę frakciją gali sudaryti ne mažiau kaip septyni parlamentarai.

Šiuo metu socialdemokratų frakcijoje be dviejų „darbiečių“ yra lygiai septyni Seimo nariai, nepasirašę bendro darbo susitarimo su „valstiečiais“. Jų užtenka įkurti frakcijai, tačiau du iš jų tiesiai neatsako, ar dalyvaus steigiant naują frakciją.

Parlamentaras Mindaugas Bastys iš pradžių buvo pasirašęs koalicinį susitarimą su „valstiečių“ frakcija, tačiau vėliau parašą atšaukė. Į klausimą, kurioje frakcijoje ketina dirbti, BNS jis atsakė, kad sprendimą dėl dalyvavimo ar nedalyvavimo kurios nors iš frakcijų veikloje priims penktadienį.

Skilimas tarp Seimo socialdemokratų įvyko dėl Socialdemokratų partijos tarybos sprendimo pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“. Dalis frakcijos pasipriešino partijos valiai ir pasirašė susitarimą su „valstiečiais“.

Už tai Socialdemokratų etikos sargai pasiūlė koaliciją pasirašiusius parlamentarus šalinti iš partijos. Šie nelaukdami tokio sprendimo praėjusią savaitę patys paliko Socialdemokratų partiją.

Tuo metu M. Bastys, Rasa Budbergytė, Juozas Olekas, Raminta Popovienė, Julius Sabatauskas, Algimantas Salamakinas, Algirdas Sysas nutarė vykdyti partijos valią ir trauktis iš koalicijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius