-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 10

LSDP: Ramūnas Karbauskis Algirdą Sysą išprašė iš frakcijų koalicijos

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto pirmininkas, socialdemokratas Algirdas Sysas antradienį buvo išprašytas iš bendro Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) bei Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijų posėdžio kaip asmuo, kuris „nesijaučia valdančiosios koalicijos dalimi“, pranešė LSDP spaudos tarnyba.
Algirdas Sysas ir Ramūnas Karbauskis
Algirdas Sysas ir Ramūnas Karbauskis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokį prašymą, anot LSDP, išsakė LVŽS pirmininkas, Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Antradienį buvo surengtas frakcijų susitikimas su socialinės apsaugos ir darbo ministru Linu Kukuraičiu dėl „Sodros“ biudžeto ir motinystės išmokų.

„Tiesą sakant, tai atrodo labai keistai, nes socialiniai reikalai vis tiek yra vieši ir jie bus svarstomi Socialinių reikalų ir darbo komitete Seime, o aš turiu visą informaciją, kuri pristatoma posėdyje. Čia tikriausiai kažkoks R.Karbauskio demaršas“, – pranešime cituojamas socialdemokratas A.Sysas.

LSDP Etikos ir procedūrų komisija priėmė sprendimą siūlyti šalinti iš partijos dešimt Seimo narių, nepaklususių tarybos patvirtintai pozicijai trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“. Sprendimą dėl nuobaudos turėtų priimti LSDP taryba. Ją siūloma šaukti šeštadienį, spalio 14 dieną.

Prieš partijos tarybos valią rugsėjo pabaigoje devyni Seimo socialdemokratai balsavo už tai, kad būtų tęsiamas bendradarbiavimas su „valstiečiais“. Šie Seimo nariai: Juozas Bernatonis, Antanas Vinkus, Artūras Skardžius, Irena Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Algirdas Butkevičius, Rimantas Sinkevičius, Andrius Palionis, Gediminas Kirkilas. Keturi – Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas ir Juozas Olekas – buvo prieš. Julius Sabatauskas susilaikė, o dar trys Seimo socialdemokratai posėdyje nedalyvavo. Iš partijos siūloma šalinti ir Mindaugą Bastį, jis pasirašė susitarimą dėl frakcijų koalicijos, bet nedalyvavo balsavime dėl tokio sprendimo.

Savo raštu pateiktuose paaiškinimuose Etikos komisijai socialdemokratai ginčija LSDP tarybos sprendimo pasitraukti į opoziciją teisėtumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius