-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 10 01

LVŽS Raseinių skyriaus antausis R.Karbauskiui – V.Ačienės skyrius į meres nekels

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Raseinių skyrius neseniai nusprendė, kad Seimo narė Vida Ačienė nebus skyriaus kandidatė į merus, nors to, 15min žiniomis, labai tikėjosi šios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.
Vida Ačienė
Vida Ačienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Kaip 15min pasakojo su situacija gerai susipažinęs asmuo, neseniai įvykusiame LVŽS skyriaus susirinkime sprendimas į meres nekelti Seimo narės V.Ačienės buvo priimtas balsavus 25 skyriaus nariams iš 26 dalyvavusių. Balsuoti atsisakė kitas Seimo narys, raseiniškis Arvydas Nekrošius. Jis nebalsavo, nes V.Ačienė yra jo kolegė parlamente.

„Sprendimas, kad skyrius nepritars V.Ačienės kandidatūrai, toks priimtas“, – 15min patvirtino „valstiečių“ Raseinių skyriaus pirmininkas, A.Nekrošiaus padėjėjas-sekretorius Kęstutis Užemeckas.

Jis taip pat patvirtino, jog skyrius norėtų į merus kelti jo kandidatūrą, tačiau jis pats nėra nusprendęs, ar to norėtų: „Toks pasiūlymas iš skyriaus man yra.“

„Skyrius norėtų, bet dar mes ieškome (...) Sakiau, nedarykime vis dar skubotų žingsnių ir ieškokime paties geriausio varianto ir žmogaus“, – sakė jis ir pridūrė šiuo metu esantis tik galimas kandidatas į merus. K.Užemeckas yra pirmasis šios partijos sąraše į rajono tarybą.

Anot skyriaus pirmininko, pagal partijos tvarką, skyrius turėtų pritarti kandidatui į merus, o vėliau šį sprendimą dar turi patvirtinti LVŽS valdyba.

Raseinių skyriaus balsavime dėl V.Ačienės dalyvavo ir R.Karbauskis.

„Jis (pasiūlymas dėl V.Ačienės – aut. past.) atėjo su tam tikrais motyvais, kuriuos pateikė partijos pirmininkas, o skyrius išklausė. Išdėstėme savo motyvus visi susirinkime dalyvavę asmenys. Priėmė sprendimą tokį, kad skyrius kol kas nepritaria ir nepritars šiems rinkimams, matyt, šiai kandidatūrai. Ir siūlymas, kad kandidatuočiau aš, bet mes tokio sprendimo nepriėmėme“, – kalbėjo LVŽS skyriaus pirmininkas.

Jis prasitarė siūlantis ieškoti kito kandidato, kuris būtų labiau patyręs politikoje.

Skyriaus sprendimo LVŽS pirmininkas R.Karbauskis komentuoti nenorėjo.

„Skyrius svarsto įvairius galimus kandidatus, priima sprendimus ir juos teikia tarybai. Gerbiame skyriaus pasirinkimą ir jo nekomentuojame“, – teigiama LVŽS atstovo spaudai Liutauro Ulevičiaus 15min perduotame R.Karbauskio komentare.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Ramūnas Karbauskis

V.Ačienės vyras buvęs parlamentaras Remigijus Ačas kurį laiką buvo Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius, tačiau balandį tarybai nepritarus jo ataskaitai, jis šių pareigų neteko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius