Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 04

LVŽS Taryba ragina parlamentines partijas vienyti jėgas vardan energetinės nepriklausomybės

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Taryba ragina visas Lietuvos parlamentines partijas ir Lietuvos Respublikos Vyriausybę kuo skubiau sutelkti pastangas stiprinant Lietuvos energetinę nepriklausomybę ir visiškai atsiriboti nuo rusiškų energetinių išteklių, rašoma LVŽS Tarybos pranešime spaudai.
Ramūnas Karbauskis
Ramūnas Karbauskis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes esame užtikrinti, kad norėdami, jog Rusija įvertintų ekonominių praradimų grėsmę, turime padaryti viską, kad Lietuva ir Europa taptų nepriklausomos nuo Rusijos energetinių resursų. Lietuva gali ir turi prie to prisidėti visomis savo išgalėmis. Kaip valstybė, turime pergalvoti visą atsinaujinančios energetikos projektų rengimą ir įgyvendinimą reglamentuojančią tvarką ir tokie projektai turi būti įgyvendinami ne trijų, keturių, o daugiausiai – pusantrų metų bėgyje“, – teigia LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

LVŽS Taryboje buvo taip pat akcentuojama, jog energetikos srityje Lietuva turi visas sąlygas vystyti biodujų, vėjo, saulės energijos gamybą ir tai turi tapti prioritetine kryptimi, nes šiuo metu Lietuva yra viena labiausiai nuo energijos importo priklausančių pasaulio valstybių sąraše. LVŽS politikai akcentuoja, jog valstybė turi daug sparčiau eiti žaliosios energijos kryptimi, nei tai vyko iki šiol, nes infliacija, brangstančios žaliavos, ištekliai diktuoja pokyčius, kurių reikia imtis nedelsiant.

Turime padaryti viską, kad Lietuva ir Europa taptų nepriklausomos nuo Rusijos energetinių resursų.

„Vertindami tai, kad apie atsinaujinančios energetikos politiką, kuri keičiasi 180 laipsnių kampu, pranešė ir vienos stipriausių Europos ekonomikų, Vokietijos kancleris Olafas Šolcas, mes turėtume būti dar labiau užtikrinti, kad renkamės teisingą kryptį“, – sako LVŽS pirmininkas.

Taryba taip pat ragina konsoliduotis visas parlamentines partijas ir nedelsiant peržiūrėti turimus nacionalinio saugumo, gynybos bei civilinės saugos resursus bei nedelsiant pašalinti visus trūkumus.

„Šių dienų Rusijos su žmogiškumu prasilenkiančios agresijos ir karo įvykių akivaizdoje Ukrainoje turime siekti, kad valstybės gynyba nestokotų nei moderniausių technologijų, kurios apsaugotų mūsų materialų ir nematerialų turtą, bet ir užtikrintų duomenų saugumą, sklandų darbą valstybės institucijose; ginkluotės ir kito pasirengimo, kurį pagal NATO planus ir rekomendacijas turėsime turėti, kad galėtume apsiginti nuo priešo. Privalome taip pat siekti, kad pilietiškumo stiprinimui ir civilinei saugai būtų užtikrintos visos reikiamos priemonės ir lėšos“,– sako LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Pasak jo, Lietuvai šiandien reikia turėti revoliucingą strategiją, kuri per trumpą laiką padėtų pasiekti maksimalius rezultatus, o tai padaryti galima tik sutelkus politinę valią, kuri garantuotų sprendimų tęstinumą.

Sprendimą kviesti valdžioje ir opozicijoje dirbančias partijas šiam bendram darbui LVŽS Taryba priėmė 2022 m. kovo 4 d. vykusiame posėdyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius