-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 03

Lygių galimybių kontrolierė kviečia į nuotolines konsultacijas

Nuo šiol klausimų dėl lygių galimybių užtikrinimo ar galimai patirtos diskriminacijos turintys asmenys bus kviečiami konsultuotis su lygių galimybių kontroliere Birute Sabatauskaite, rašoma pranešime spaudai.
Birutė Sabatauskaitė
Birutė Sabatauskaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Nuotolinės konsultacijos, kuriose taip pat dalyvaus kiti pagal kompetenciją paskirti Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos ekspertai (-ės), bus organizuojamos kiekvieno mėnesio paskutinį ketvirtadienį nuo 13:30 iki 16:00 val., vienam asmeniui skiriant iki 30 min. Registruotis į susitikimus galima užpildant elektroninę anketą arba bendruoju telefonu 8 706 63899.

Anksčiau interesantai galėdavo gyvai atvykti į Tarnybos patalpas, tačiau dėl COVID-19 viruso keliamo pavojaus šio konsultacijų formato buvo laikinai atsisakyta . Nors ekspertai tikėjosi, kad pertrauka bus trumpa, tuoj prasidės tretieji pandemijos metai. Kontrolierė neslepia, kad toliau laukti pandemijos pabaigos nesinorėjo, todėl buvo priimtas sprendimas grąžinti susitikimų galimybę jau dabar: „Kol nebus pakankamai saugu priimti asmenis gyvai, konsultacijas teiksime nuotoliniu būdu – telefonu arba vaizdo skambučių metu.

Dirbame visuomenei, todėl ir man pačiai yra labai svarbu įsitraukti į konsultavimo procesą ir tiesiogiai susitikti su žmonėmis, o ne tik su skirtingoms bendruomenėms atstovaujančiomis organizacijomis. Tam tikromis aplinkybėmis asmenims tikrai yra daug lengviau kalbėti apie kylančius iššūkius tuomet, kai jie žino, kad iškart sulauks reakcijos ar patarimo.“

B.Sabatauskaitė pabrėžia, kad įstaigos bei organizacijos taip pat gali naudotis konsultacijomis, nes kompleksiškesni, daugiau patikslinimų reikalaujantys klausimai tiesioginio pokalbio metu neretai yra aptariami efektyviau.

„Fiziniai asmenys dažniausiai kreipiasi dėl galimai patirtos diskriminacijos darbo santykių ir švietimo srityse ar siekiant pasinaudoti įvairiomis paslaugomis, o organizacijas domina lygių galimybių užtikrinimas ir įvairovės skatinimas darbovietėje, taip pat paslaugų prieinamumo gerinimas. Žinoma, su atskiromis bendruomenėmis dirbančios organizacijos susitikimų metu taip pat iškelia pastebėtus diskriminacijos atvejus, ragina bendruomenės narius kreiptis patyrus diskriminaciją. Visi šie klausimai yra vienodai svarbūs. Tikimės, kad didinamas konsultacijų skaičius prisidės prie mūsų misijos įgyvendinimo“, – sako B.Sabatauskaitė.

Nors konsultacijos su kontroliere vyks vieną dieną per mėnesį, Tarnyba primena, kad kompetentingi skirtingų sričių ekspertai (-ės) ir toliau teikia konsultacijas įprastais būdais. Kreiptis galima telefonu 8 706 63899 darbo dienomis nuo 9:00 iki 12:00 val., elektroniniu paštu lygybe@lygybe.lt, arba užpildant elektroninę paklausimo anketą. Tarnyba taip pat pasiekiama per socialinį tinklą „Facebook“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius