-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26

Lygių galimybių kontrolieriai pradėjo tyrimą dėl sportinio renginio Jonavoje

Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba pradėjo tyrimą dėl kovo mėnesį Jonavoje vyksiančio bėgimo „Obeliskas A.Kulviečiui – Jonava“, kuriame, kaip manoma, gali būti diskriminuojamos moterys.
Bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“
Asociatyvinė nuotr. Bėgimas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Apie pradėtą tyrimą „Jonavos žinias“ informavo Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos viešųjų ryšių atstovė.

Savo ruožtu bėgimą organizuojančio Jonavos kūno kultūros ir sporto centro specialistai sako, jog nuostatai bus pakeisti, tačiau skundas kontrolieriaus tarnybai pateiktas nežinant aplinkybių – kaip tik siekta į renginį pritraukti daugiau moterų.

Kaip skelbia Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, tyrimas pradėtas gavus skundą, jog renginio nuostatuose įrašyta, kad bus skaičiuojami keturių greičiausių vyrų ir vienos moters laikai.

„Tokie renginio nuostatai galimai pažeidžia įstatymų, reglamentuojančių lygių galimybių principus, nuostatas, todėl lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė, vadovaudamasi Moterų ir vyrų lygių galimybių įstatymu, nusprendė pradėti tyrimą dėl galimo įstatymo pažeidimo ir galimos diskriminacijos lyties pagrindu“, – rašoma pranešime.

Jonavos kūno kultūros ir sporto centro atstovai teigė, jog dėl renginio nuostatų į juos niekas nesikreipė.

„Jei būtų tokią pastabą pasakę mums, būtumėm sprendę šį klausimą. Tačiau mes kaip tik norime pritraukti daugiau moterų, mat jų dalyvauja gerokai mažiau, nei vyrų. Tarkim, jei viename klube bėga 100 vyrų, iš jų – tik apie dešimt moterų. Galima priruošti daug prizų ir vyrams, ir moterims, tačiau rezultatas – nebus ką apdovanoti, nes moterų gerokai mažiau. Tačiau jei dėl to kyla problemų, mes nuostatus pakeisime“, – sakė Jonavos kūno kultūros ir sporto centro atstovai.

Tradicinis bėgimas „Obeliskas A.Kulviečiui – Jonava“ vyks kovo 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius