Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 05 24

Lypkiškiams – pirmieji pinigai

Šią savaitę Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje gyvenantys Lypkių ir Švepelių kaimų gyventojai gaus pirmuosius pinigus išsikeldinimui.
Klaipėdos LEZ
Klaipėdos LEZ / 15min.lt nuotr.

Klaipėdos savaivaldybė pasirašė sutartį su Ūkio ministerija dėl pirmosios injekcijos – 4.5 milijonų litų gyventojams. Šią sumą iškeldinimui skyrė bendrovė bendrovė „Fortum Heat Lietuva“.

Pirmieji pinigai bus paskirstyti tiems, kurie LEZ teritorijoje ir gyvena ir turi gyvenamosios paskirties žemės. Į šį sąrašą patenka keli žmonės, kurie šioje zonoje turi namus, bet gyvena kitur arba turi tik ūkinės paskirties turto.

Pirmuosius pinigus gaus 24 šeimos. Jiems bus padalinta po 190 tūkst. Lt., tik keli, kurių turtas įvertintas mažesnėmis sumomis, gaus mažiau. Tokios yra keturios šeimos. 

Dar viena 4.5 mln. Lt. injekcija LEZ gyventojus pasieks rugpjūčio-rugsėjo mėnesiais. Tuomet būtų jau atsiskaityta su didžiąja dalimi gyventojų. Liktų dar 900 tūkst. Lt, kuriuos ketinama sumokėti gavus lėšas iš Valstybės privatizavimo fondo.

Klaipėdos LEZ turintiems žemės ūkio paskirties turto bus atsiskaityta vėliausiai. Šiems žmonėms bus išmokėta apie 6.9 mln. Lt. Šią sumą ketinama gauti iš Ūkio ministerijos ar privatizavimo fondo.

Žmonių iškeldinimo iš LEZ operacija – viena didžiausių nepriklausomybės laikotarpyje. Bus iškeldinta 31 šeima. Plečiantis laisvajai ekonominei zonai bus statoma nauja termofikacinė jėgainė, aprūpinsianti miestą pigesne šiluma.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius