-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 08 29 /15:45

M.Adomėnui už vairavimą neblaiviam skirta 800 eurų bauda, pusmečiui atimta teisė vairuoti

Buvusiam užsienio reikalų viceministrui Mantui Adomėnui už vairavimą neblaiviam skirta 800 eurų bauda, taip pat pusmečiui atimta teisė vairuoti.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Buvusiam politikui taip pat pritaikytas draudimas metus vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengtas antialkoholinis variklio užraktas.

Šias administracinės nuobaudas antradienį M.Adomėnui skyrė Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyrius.

Jo atstovė Asta Šuminienė BNS sakė, kad vairuotojui skirtos minimalios Administracinių nusižengimų kodekse nustatytos nuobaudos.

Pagal kodeksą, transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (0,41–1,5 promilės) vairuotojai, užtraukia baudą nuo 800 iki 1,1 tūkst. eurų.

Kodekse taip pat rašoma, kad už numatytą administracinį nusižengimą privaloma skirti teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo metų iki pusantrų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo šešių mėnesių iki vienų metų ir draudimą vairuoti transporto priemones, kuriose neįrengti antialkoholiniai variklio užraktai, nuo vienų metų iki vienų metų šešių mėnesių.

M.Adomėnui mažiausios nuobaudos skirtos atsižvelgus į padaryto administracinio nusižengimo pobūdį, pažeidėjo kaltės formą ir rūšį.

Skundas dėl šio policijos nutarimo apylinkės teismui gali būti paduotas per 20 kalendorinių dienų nuo nutarimo kopijos (nuorašo) išsiuntimo ar išdavimo dienos.

„Nuo 2023 metų rugpjūčio 12 dienos vairuotojui sustabdyta teisė vairuoti transporto priemones, kol administracinio nusižengimo byloje įsiteisės galutinis sprendimas“, – BNS informavo policijos atstovė.

M.Adomėnas neblaivus prie vairo buvo sustabdytas rugpjūčio 12-osios rytą, per vykdytą policijos reidą. Jis teigė po pasisėdėjimo su bičiuliais vakare važiavęs prie ežero Molėtų rajone ir buvo sustabdytas pareigūnų, jie jam nustatė 0,62 promilės girtumą. Tai yra lengvas girtumo laipsnis.

M.Adomėnas viešai atsiprašė dėl klaidos ir atsistatydino iš pareigų.

Užsienio reikalų viceministru jis dirbo nuo 2020-ųjų gruodžio vidurio, prieš buvo Seimo narys, anksčiau priklausė Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius