-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 05 30

M.Basčio apkaltos komisija dėl išvados balsuos trečiadienį

Socialdemokratų partijos frakcijos nario Mindaugo Basčio apkaltos komisija išvadą, ar yra pagrindas pradėti šiam parlamentarui apkaltą, planuoja priimti trečiadienį.
Mindaugas Bastys
Mindaugas Bastys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dar gavome Seimo narių pasiūlymų, juos integruosime į bendrą tekstą ir sprendimą priimsime rytoj“, – po komisijos posėdžio antradienį žurnalistams sakė jos pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Išvadą, ar yra pagrindas pradėti apkaltos procesą M.Basčiui dėl ryšių su Rusijos naudai dirbančiais asmenimis, komisija turi patvirtinti iki birželio 1 dienos. Tuomet išvada bus teikiama balsuoti Seimui.

Komisijos posėdyje antradienį dalyvavęs M.Bastys žurnalistams išvados projekto nekomentavo, tą sakė padarysiantis trečiadienį.

Tuo tarpu komisijos pirmininkė A.Širinskienė sakė, kad M.Bastys komisijai tvirtino su išvados projektu nesusipažinęs, nors projektas jam išsiųstas išvakarėse.

Seimas yra patvirtinęs tyrimą dėl M.Basčio ryšių atlikusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kad parlamentaras veikė prieš Lietuvos interesus, o jo ryšiai su Valstybės saugumo departamento medžiagoje įvardintais asmenimis kelia grėsmę šalies saugumui.

M.Bastys tokius kaltinimus neigia, o apkaltos procesą vadina politiniu susidorojimu, apkaltos komisijos tyrimą teigia esant tendencingą. Priesaikos Seimo narys pabrėžia nesulaužęs.

Apkalta M.Basčiui inicijuota dėl Valstybės saugumo departamento nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius