Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 11

M.Lingė: prezidentė nebijo komisijų ir atsakys į visus klausimus, jei jie bus užduoti

Prezidentė Dalia Grybauskaitė atsakys į visus klausimus, jei jie bus užduoti, Seime valdantiesiems inicijuojant naują tyrimą dėl įtakos politikai, sako jos patarėjas Mindaugas Lingė. Tuo pačiu prezidentės atstovas tvirtina, kad pagrindo naujiems tyrimams nėra ir valdančiųjų iniciatyva tėra siekis kompromituoti oponentus artėjant rinkimams.
 Mindaugas Lingė
Mindaugas Lingė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Prezidentė nebijo jokių komisijų, neturi ko slėpti, ir jei būtų sudaryta tokia komisija ir užduodami klausimai, ji į juos visus atsakytų, su malonumu, jei tik tokių klausimų būtų“, – antradienį interviu Žinių radijui sakė M.Lingė.

„Yra tokių praktikų buvusių ir ankstesnėse Seimų kadencijose, ir turėjo komisijos nariai klausimų prezidentei, jie formulavo juos raštu, atsiuntė į Prezidentūrą, prezidentė atsakė komisijai, ir precedentas jau buvo sukurtas“, – pažymėjo M.Lingė.

Tuo pačiu patarėjas tvirtino, kad pagrindo naujiems tyrimams nėra, o „tikrieji komisijų tikslai yra politinės priešrinkiminės sumaišties kėlimas, ir naudojimasis prieš politinius konkurentus“.

„Tai rodo dvi aplinkybės, viena, terminas, iki kurio norima pabaigti, kitų metų gegužės mėnuo, vieni rinkimai bus pasibaigę, o kitų artėja finalas. Kitas momentas yra, kad labai aiški kryptis tyrimo – dviejų buvusių skirtingų oponuojančių viena kitai, socialdemokratų ir konservatorių Vyriausybių laikotarpių veikla, matyt, toks tikslas ir yra“, – sakė M.Lingė.

Antradienį parlamentarai planuoja apsispręsti, ar pradėti naują tyrimą dėl įtakos politiniams procesams ir valstybės tarnautojams.

Šį tyrimą inicijuoja valdančiųjų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Jo teigimu, praėjusią sesiją atliktas Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto tyrimas iš esmės dėl tų pačių dalykų parodė, jog tyrimą reikia tęsti.

Pagal nutarimo projektą, specialiai sudaryta parlamentarų komisija turėtų aiškintis suinteresuotų asmenų ar jų grupių galbūt neteisėtą įtaką, poveikį rinkimų eigai, koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai bei finansavimui, teisėkūros procesams, valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui, skyrimui.

Siūloma tirti 2008–2016 metų laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius