-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 08 /14:18

Mykolo Majausko versija trupa: dar viena mergina pasakoja, kad vakarėliai su moksleiviais kartais baigdavosi jo bute

Vilnietė Milda Gardauskaitė, dalyvavusi nederamu seksualiniu elgesiu kaltinamo parlamentaro Mykolo Majausko kuruotame projekte „Moksleiviai į Vyriausybę“, liudija apie jo pomėgį linksmintis, vakarėlius su mokiniais organizuoti savo namuose. Ji taip pat tikina neturinti pagrindo abejoti merginos, pareiškusios anoniminius kaltinimus, žodžiais. Apie tai, kaip buvo rasta ši moteris, pasakoja ir žurnalistė „Info TV“ laidos „Info diena“ vedėja Indrė Makaraitytė.
Gabrielius Landsbergis ir Saulius Skvernelis
Mykolas Majauskas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tiesiog atsirado mergina. Tai, ką ji papasakojo, visi žiūrovai išvydo. Mes ją suradom. Žurnalistai dirba savo darbus. Žurnalistai atranda istorijas“, – trečiadienį Žinių radijui sakė ji.

Būtent šiai televizijai viešai tapatybės neatskleidusi mergina liudijo apie nederamą Seimo nario M.Majausko seksualinį elgesį.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Makaraitytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Indrė Makaraitytė

„Kaip žurnalistai atranda istorijas? Tiesiog bendrauja su žmonėmis. Ir vieną dieną tu atrandi istorijas, eini pas tą žmogų ir klausi, ar tai tiesa. Ir tas žmogus pasako, taip, tai tiesa, – apie moterį, išdrįsusią prabilti, kalba žurnalistė. – Juk ne viskas kas atsiranda žiniasklaidoj yra suplanuota politikų per spaudos konferencijas.“

Komentare, kurį publikuoja Delfi.lt, I.Makaraitytė pasakoja, kad istorija apie konservatorių yra ilgas jos kolegės Rūtos Juknevičiūtės žurnalistinis tyrimas.

„Jums reikia daugiau detalių, kad patikėtumėte, jog „Info dienai“ liudijusi mergina nemeluoja? M.Majauskas moksleivius vesdavosi į „Šnekutį“, „Baltus dramblius“, Mokytojų kiemelio kavinę. O tą vakarą jie visi buvo susirinkę, kiek pasakoja mergina, vienoje Vokiečių gatvės lauko kavinių, – rašo I.Makaraitytė. – Tuo metu, kai moksleivė jo bute laukė, kol M.Majauskas susirinks reikiamus daiktus ir kai jis, anot merginos pasakojimo, apsinuoginęs ją apkabino, ji rankose vartė anglišką „Politics“ knygą – vadovėlį.“

Žurnalistė: „valstiečių“ už to nėra

Žurnalistės tikinimu, merginos prisipažinimas nėra politinių oponentų susidorojimas su konservatoriais ar tuo pačiu M.Majausku: „Žiniasklaida nėra kino industrija. Mes nekuriam filmų. Kadangi aš tikrai žinau iš kur ir kaip, visiškai garantuoju už tai, iš kur mes sužinojome šitą istoriją ir kaip ji gimė, ir kaip ji atsirado. Galiu ranką duoti nukirsti. Nebuvo nieko už to. Ir juo labiau nebuvo „valstiečių“ už to“.

„Gal čia taip laike sutapo, kad ir Tadas Langaitis (neseniai savo noru parlamentaro mandato atsisakęs konservatorius – red.) ir Mykolas Majauskas pasirodė ne kokioje šviesoje“, – pridurė žurnalistė.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas

Trečiadienį „Info TV“ laidai „Info diena“ savo poziciją ir tai, ką žino apie M.Majausko veiksmus, išdėstė vilnietė M.Gardauskaitė.

„Kadangi pati dalyvavau projekte ir pažįstu tuos žmones, aš puikiai suprantu, kad jie neturi pagrindo meluoti“, – kalbėjo ji, pridurdama, kad projekte „Moksleiviai į Vyriausybę“ dalyvavusius asmenis ji pažįsta ir jais pasitiki.

Komentuodama anoniminį merginos liudijimą apie M.Majausko elgesį, M.Gardauskaitė sakė, kad anksčiau tokiam prisipažinimui „nebuvo erdvės“. Be to, jos tikinimu, praėjus keleriems metams asmenys, susidūrę su nederamu seksualiniu elgesiu, kitaip pasižiūri į šią patirtį, „nebe taip bijo, kad kažką praras, susigadins ryšius arba nesusiras gero darbo dėl to, kad apie juos bus prastos kalbos“.

„Aš suprantu – kada esi moksleivis, labai sunku apie tai prabilti garsiai, plius kam tu turėtum apie tai pasakyti? Tu tik pradedi savo karjerą, tu tik pradedi megzti savo ryšius, kontaktus, tau labai svarbu palaikyti gerus santykius, gauti rekomendacijas, galbūt jos tau padės gauti stažuotę“, – pasakojo vilnietė.

Projekto dalyvė: vakarėliai persikeldavo į M.Majausko butą

Jos teigimu, M.Majauskas su projekte dalyvavusiais moksleiviais megzdavo glaudų santykį, asmeninį kontaktą – „jis buvo jų autoritetas ir kuratorius“.

Po oficialių projekto renginių intymioj aplinkoj vykę pasisėdėjimai, kuriuose dalyvaudavo ir dabartinis Seimo narys, anot M.Gardauskaitės, buvo „vieša paslaptis“.

„Tų pasisėdėjimų tikrai būdavo, dažniausiai savaitės pabaigoj būdavo atšventimas – penktadienio vakare nueidavom į barą moksleiviai, Mykolas. Mes tikrai galvodavome, kad šaunu, kad turime tokį neformalų ryšį, tokioj paprastoj jaukioj aplinkoj mes galim pašnekėti ne tik apie politiką“, – dėstė vilnietė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ Vokiečių gatvė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./ Vokiečių gatvė

Ne naujiena jai ir tai, kaip pati pasakojo, kad vakarėliai prasitęsdavo: „Prasitęsia su vis mažesniu skaičiumi žmonių, lieka merginos, lieka jau po to tik viena mergina, ir vakarėlis persikelia į jo butą. Tokios informacijos buvo“.

Anoniminį merginos liudijimą apie tuometinį premjero Andriaus Kubiliaus patarėją finansų klausimais transliavo „Info TV“. Moteris pasakojo, kad prieš penkerius metus, kai ji buvo pilnametė, bet dar moksleivė, M.Majauskas bandė su ja turėti lytinių santykių, o ji, išsigandusi priekabiavimo, pabėgo iš M.Majausko buto.

Liudydama ji nupasakojo, kaip atsirado M.Majausko bute, paminėjo adresą – sostinės Vokiečių gatvė.

Politikas neigia į namus parsivedęs moksleivių

M.Majauskas merginos žodžius neigia, įvardija juos kaip nesąmonę ar netiesą, o ir prieš penkerius metus sako jau nebebuvęs A.Kubiliaus patarėju.

Politikas pripažįsta lankęsis baruose su pilnamečiais moksleiviais, tačiau tik vieną–du kartus.

M.Majauskas neigia į namus po vakaro bare parsivesdavęs moksleivių merginų.

„Nėra buvę tokio atvejo, kad moksleivės keliautų pas mane namo po buvimo bare ar ne po buvimo bare. Mano namuose yra buvę labai daug žmonių. Aš gyvenu miesto centre, iš ten daug metų ir dirbau. Mano namuose ir rinkiminės kampanijos buvo vykdomos, bet viskas vyko oficialiai ir profesionaliai, dienos metu“, – laidai „Dėmesio centre“ komentavo jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mykolas Majauskas

Anksčiau M.Majauskas teigė nesikreipsiantis į teismą dėl šmeižto – esą tai galėtų būti traktuojama kaip bandymas užčiaupti apie nederamą elgesį norinčius prabilti asmenis. Vis dėlto ketvirtadienį politikas pranešė rengiąs pareiškimą Generalinei prokuratūrai, kad dėl šmeižto būtų pradėtas tyrimas.

Merginai liudijus, politikas sustabdė narystę konservatorių partijoje. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis dėl įvykio kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.

VIDEO: Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas M.Majauskas: „Nakvojau pas mamą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius