Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 14

Atsistatydinantis „Sodros“ vadovas M.Mikaila: niekas nespaudė, tiesiog pavargau (atnaujinta 15.11 val.)

Finansų duobėje atsidūrusios Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos („Sodros“) direktorius 52 metų Mindaugas Mikaila atsistatydina iš pareigų.
Mindaugas Mikaila
Mindaugas Mikaila / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 1 Sodra

Socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas BNS pranešė pirmadienį patenkinęs M.Mikailos atsistatydinimo pareiškimą – nuo gruodžio 21 dienos laikinai jį šiame poste pakeis dabartinė pavaduotoja Česlava Zabulėnienė.

„Tai jo paties sprendimas, ypatingų motyvų M.Mikaila nenurodė. Matyt, kiekvienas turi teisę pavargti, o socialinio draudimo sistema išgyvena ne pačius geriausius laikus. Sprendimą priėmiau pasitaręs su visais pavaduotojais – jie patikino, kad darbas vyksta normaliai, nėra reikalo nerimauti“, – BNS sakė D.Jankauskas.

Jis teigė ketinąs padėkoti M.Mikailai, kad „Sodra“ gerai ir tinkamai atliktų savo misiją.

M.Mikaila „Sodrai“ vadovauja nuo 2003 metų liepos pabaigos. Iš „Sodros“ atsistatydinantis jos vadovas 1993–1994 metais buvo socialinės apsaugos ir darbo ministras.

„Sodros“ deficitas, išankstiniais duomenimis, šiemet sausio–lapkričio mėnesiais buvo 2,293 mlrd. litų, o iki metų pabaigos, manoma, sieks apie 2,7 mlrd. litų.

Šiemet Vyriausybė „Sodrai“ jau suteikė 1,895 mlrd. litų paskolų.

Atnaujinta 14.23 val. Atsistatydinantis „Sodros“ direktorius M.Mikaila tikina, kad traukiasi niekieno nespaudžiamas – esą tiesiog pavargo.

„Tai yra mano asmeninis apsisprendimas“,  – tvirtino direktorius. Jis užtikrino, kad šis pasirinkimas niekaip nesusijęs su galimai neskaidriais kompiuterių viešaisiais pirkimais „Sodroje“. „Dėl viešųjų pirkimų – ten mano pavardės nėra ir negali būti“, – kalbėjo jis antradienį surengtoje spaudos konferencijoje.

52 metų M.Mikaila teigė nesulaukęs ir valdžios spaudimo nei dabar, nei prieš metus, kai į valdžią atėjo naujoji Vyriausybė. „Niekas manęs nespaudė ir, ačiū Dievui, nesuspaustas atrodau“, – šypsojosi direktorius.

Atnaujinta 15.11 val. Vyras pabrėžė, kad sprendimas trauktis nebuvo vienadienis. „Manau, per 6,5 metų kiek galėjau sistemai, tiek daviau. Sakiau, kad dirbsiu, kol būsiu sistemai naudingas“, – lėtai rinkdamasis žodžius kalbėjo M.Mikaila. Jis paaiškino, kad nesijaučia esąs visiškai nebenaudingas, tačiau turįs tam tikrų abejonių. „Manau, kad reikalingi pokyčiai ir socialinio draudimo srityje. Nauji žmonės tuos pokyčius galės lengviau įgyvendinti.“

Kaip savo esminę klaidą M.Mikaila įvardijo tai, kad neatsistatydino prieš metus, tačiau šios minties priežastį nurodė abstrakčią: „Būčiau galbūt galėjęs intensyviau ieškotis kito darbo“.

Paklaustas, ar dėl dabartinės socialinio draudimo situacijos įžvelgia politikų klaidų, besitraukiantis „Sodros“ vadovas sakė, kad buvo „negirdėjimo, nesiskaitymo su mūsų nuomonėmis“.

M.Mikaila neatmetė galimybės, kad Vyriausybei kurį laiką nebereikės mažinti socialinių išmokų. „Kitas klausimas, kad ateis laikas, kai žmonės lauks jų padidinimų“, – perspėjo jis.

Atsistatydinantis direktorius sakė kol kas neturintis pasiūlymų, kur dirbti toliau. Pastaruoju metu „Sodroje“ jis kas mėnesį uždirbdavo apie 3,5 tūkst. litų „į rankas“. Jokių išmokų išeidamas iš darbo M.Mikaila negaus, tačiau jam priklauso kompensacija už 52 dienas nepanaudotų atostogų. Kas galėtų būti jo ilgalaikis įpėdinis, „Sodros“ vadovas nesiryžo spėlioti – naujas direktorius turėtų būti išrinktas konkurso būdu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius