TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

M.Navickienė sako iš profsąjungų laukianti konkrečių pasiūlymų dėl streikų liberalizavimo

Profesinėms sąjungoms reikalaujant atlaisvinti streikų organizavimui taikomus suvaržymus, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako iš jų laukianti konkrečių pasiūlymų.
Monika Navickienė
Monika Navickienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Man atrodo, kad tikrai dėl visų sąlygų galime diskutuoti, ne kartą esame pačių profesinių sąjungų prašę pateikti Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai savo siūlymus, kaip ir kokių reikėtų pakeitimų, kad jie geriau galėtų išpildyti savo funkcijas. (...) Dabar kažkokių konkrečių pasiūlymų iš profesinių sąjungų mes ant stalo neturime“, – Žinių radijui ketvirtadienį tvirtino M.Navickienė.

Ji pabrėžė, kad parlamentas jau pritarė pakeitimams, kurias liberalizuotas streikų organizavimas ekstremalių situacijų metu ir sakė neatmetanti tolesnių derybų galimybės.

„Galime turbūt sutarti, bet profesinės sąjungos turėtų pasiūlyti, dėl ko konkrečiai reikėtų tartis, kokie tie atlaisvinimai turi būti reikalingi. Ir tiek Trišalėje taryboje, tiek parlamente galėtumėme dėl jų diskutuoti. Aš tikrai šioje vietoje nematau didelės problemos atliepti, jei būtų konkretūs siūlymai ir dėl jų susitartų Trišalė taryba“, – sakė ji.

Atlaisvinti suvaržymus streikams trečiadienį minint Tarptautinę darbo dieną reikalavo profesinės sąjungos, subūrusios iki tūkstančio žmonių mitingą bei eitynes Vilniuje.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė teigia, kad darbuotojų teisės rengti streikus šiuo metu išlieka gana ribotos, pavyzdžiui, išreiškus norą streikuoti, tą kai kuriais atvejais padaryti galima padaryti tik po metų.

Ji ragina inicijuoti Darbo kodekso pokyčius, nustatančius paprastesnę streiko tvarką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius