Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 07

M.Puidokas suka galvą – su sava ar kitomis partijomis eiti į kitą Seimą?

Prezidento rinkimuose dalyvavęs parlamentaras Mindaugas Puidokas neslepia ambicijos dalyvauti kitąmet įvyksiančiuose Seimo rinkimuose. Tačiau kaip – klausimas ir pačiam M.Puidokui kol kas atviras, nes parlamentaras nėra tikras, jog spės įkurti naują partiją. Jis neatmeta, kad Seimo rinkimuose galėtų dalyvauti su kuria nors jau dabar egzistuojančia politine jėga, o dar geriau – partijų koalicija.
Mindaugas Puidokas
Mindaugas Puidokas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Neseniai M.Puidokas feisbuke paskelbė buriantis judėjimą „Rytojaus Lietuva“ ir paskelbė judėjimo savanorio anketą.

„Rytojaus Lietuva“ yra asociacija, kurią M.Puidokas įkūrė dar 2015 metais ir prieš patekdamas į Seimą buvo jos vadovu.

Ar ją parlamentaras pasirengęs paversti partija?

M.Puidokas 15min aiškino, kad asociaciją yra linkęs laikyti tramplinu. Kol kas minėtos asociacijos nariai jam padeda telkti naujus žmones.

„Aš kviečiau jungtis prie judėjimo, kuris, susiklosčius tam tikroms aplinkybėms, gali virsti partija, esant visuomenės palaikymui“, – teigė jis.

M.Puidokas aiškino judėjimą kuriantis ne asociacijos pagrindu – tiesiog „Rytojaus Lietuva“ dabar panaudota kaip platforma registruoti savanoriams.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mindaugas Puidokas

Anot politiko, anketa buvo sukurta po to, kai jis sulaukė daugybės jam prezidento rinkimuose talkinusių žmonių klausimų dėl ateities.

„Kadangi nei judėjimas, nei jo pagrindu galinti gimti koalicija ar politinė jėga dar nėra sukurta, mes panaudojome dabar esančią platformą, kad dabar žmonės galėtų atsakę į anketos klausimus registruotis ir tokiu būdu jau pradėti veikti. Kol kas vyksta parengiamasis darbas, derybos su visuomeniniais komitetais, visuomenės veikėjais, kad būtų galima panašaus pobūdžio politinį judėjimą sukurti“, – kalbėjo jis.

Aiškesni kontūrai – nebent rudenį

M.Puidokas tvirtino, kad viskam reikia laiko, todėl apie kažką apčiuopiamesnio galima būtų pradėti kalbėti nebent rudenį.

Seimo rinkimuose visuomeniniai rinkimų komitetai dalyvauti negali – kandidatų sąrašą daugiamandatėje apygardoje pateikia tik partijos.

Politikas teigė, jog rinkimuose būtų galima dalyvauti su kuria nors dabar jau egzistuojančia politine jėga, tačiau kuria, M.Puidokas neišdavė, nes tai esą derybų klausimas.

„Yra įvairūs variantai, vienas iš variantų, kad prie mūsų kuriamo judėjimo galėtų jungtis viena ar kelios partijos ir viena iš jų toje koalicijoje galėtų būti ta pagrindinė, su kuria būtų dalyvaujama Seimo rinkimuose“, – sakė jis.

Kitas variantas, anot politiko, sutelkus pakankamą kiekį rėmėjų kurti naują partiją.

„Gal dabar būčiau linkęs galvoti apie visiškai naujos politinės jėgos kūrimą, aplink ją jungimą visų kitų. Be abejonės, tai priklausys nuo to, kokia bus nuomonė būsimų komandos narių“, – svarstė jis.

Anketoje neklausia, ar nori būti partijos steigėjais

15min peržvelgė M.Puidoko siūlomą užpildyti anketą. Joje be vardo, pavardės ir kontaktinių duomenų teiraujamasi, ar asmuo norėtų dirbti valstybės tarnyboje arba dalyvauti Seimo rinkimuose, taip pat – savarankiškai organizuoti ir koordinuoti įvairias užduotis, tačiau ten neklausiama, ar žmogus yra pasirengęs tapti naujos partijos steigėju. Jų, kuriant politinę jėgą, reikia ne mažiau kaip 2000.

M.Puidokas negalėjo pasakyti, kiek žmonių dabar yra užpildę anketą, bet spėjo, kad dabar savanorių gali būti keli šimtai.

„Manau, kad jeigu būtų platus politinių jėgų jungimas, žmonių skaičiaus tikrai užtektų, bet dabar kalba eina ne apie žmonių skaičių, o tai, kad suspėtume laiku išpildyti visus teisinius reikalavimus, tai priklausys nuo to, kiek tos jėgos telkimas užims laiko“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad jeigu tai užims labai daug laiko, teks ne steigti naują partiją, bet pasiremti kuria nors viena dabar egzistuojančia.

„Galbūt keičiant jos pavadinimą arba nekeičiant pavadinimo, bet buriant koaliciją ir tai koalicijai turint pavadinimą, kuris suburtų visus kartu“, – paaiškino jis.

„Rytojaus Lietuvos“ pavadinimą M.Puidokas vadina vienu iš galimų variantų.

Seimo rinkimuose gali dalyvauti ne vėliau kaip prieš pusmetį iki jų įkurta politinė jėga.

Asociaciją rėmė „Agrokoncernas“

Kaip 15min skelbė anksčiau, asociacija „Rytojaus Lietuva“ bendradarbiavo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininku Ramūnu Karbauskiu, yra gavusi „Agrokoncerno“ paramos. Iš LVŽS M.Puidokas buvo pašalintas vasarį, kai paskelbė apie kandidatavimą į prezidentus.

Paklaustas, ar nesigaili bendro darbo praeityje, M.Puidokas sakė, kad anaiptol.

„Aš su ponu Karbauskiu ir susipažinau kuriant organizaciją, nes jaunuoliai, kurie buvo kilę iš Šiaulių krašto, pasiūlė kreiptis į poną Karbauskį palaikymo kuriant tradicinėmis vertybėmis pagrįstą jaunimo organizaciją ir kai mes nuvykome į susitikimą, tokiu būdu ir užsimezgė pažintis ir vėliau bendras darbas dvejus metus. Tikrai to bendro darbo nesigailiu“, – pabrėžė M.Puidokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius