-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 16

M.Saakašvilis padėkojo Seimo nariams už Gruziją palaikančią rezoliuciją

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė gavo Gruzijos prezidento Michailo Saakašvilio laišką, kuriuo dėkojama už Seimo priimtą Gruzijos teritorijos vientisumą palaikančią rezoliuciją.
Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis
Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tokius Gruzijos prezidento laiškus gavo ir kiti Seimo nariai, balsavę už šią rezoliuciją.

„Gruzijos Vyriausybės, žmonių ir savo vardu leiskite man nuoširdžiai padėkoti Jums už Jūsų aktyvią, neįkainojamą paramą mano šalies nepriklausomybei, suverenumui ir teritoriniam vientisumui 2010 m. birželio 1 d. Lietuvos Seimui priėmus rezoliuciją dėl Gruzijos“, – laiške rašo Gruzijos vadovas.

M.Saakašvilio nuomone, toks Seimo sprendimas ne tik patvirtina glaudžius lietuvių ir gruzinų tautų ryšius, bet ir įsipareigojimą tikrosioms Europos demokratinėms vertybėms.

„Norėčiau pabrėžti, kad jūsų tvirta ir ryžtinga pozicija rodo tikrą draugystę ir lojalumą mūsų tautai bei mūsų tautų partnerystę, pagarbą tarptautinės teisės ir normų principams bei tikrosioms Europos demokratinėms vertybėms, taip pat pabrėžia aiškų nusistatymą, kad XXI a. tarptautinė bendruomenė niekada nesusitaikys su suverenios valstybės okupacija ir etninio valymo padarinių įteisinimu“, – rašo Gruzijos prezidentas.

Gruzijos vadovas pažymi, kad Lietuvos Seimo rezoliucija prisidės prie Gruzijos teritorinio vientisumo sustiprinimo ir okupuotų teritorijų išlaisvinimo.

„Be to, labai norėčiau Jus pagirti už Jūsų didelį indėlį inicijuojant procesą, kad Gruzijos neatskiriamų teritorijų atplėšimas būtų oficialiai pripažintas okupacija, o veiksmai prieš vietinius gyventojus – etniniu valymu, nes šis procesas duoda precedentą tarptautinei bendruomenei tęsti darbą, kuris labai svarbus siekiant galutinio Gruzijos teritorijų išlaisvinimo ir neteisėtų veiksmų, kurių buvo imtasi prieš mano šalį, padarinių likvidavimo“, – rašo M.Saakašvilis, dėkodamas už pagalbą Gruzijai po 2008 m. rugpjūčio mėn. tragiškų įvykių siekiant laisvės ir nepriklausomybės bei teisingumo nukentėjusiesiems nuo žiaurios okupacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius