Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 03 /18:48

M.Sinkevičius į didžiąją politiką grįžti nenori: liks meru, Seimo nario mandato nesieks

Buvęs ūkio ministras, Jonavos meras, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas Mindaugas Sinkevičius pranešė nedalyvausiantis Seimo rinkimuose, 15min patvirtino Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) atstovas spaudai Justinas Argustas. Laiške partijos tarybai jis pranešė manantis, kad mero darbas yra prasmingesnis.
Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

15min gavo M.Sinkevičiaus laišką LSDP kolegoms.

Jame politikas rašo, kad vertina partijos bičiulių ir pirmininko parodytą pasitikėjimą.

„Kandidatų sąrašas buvo sudarytas remiantis jų nuomone, todėl toks įvertinimas man asmeniškai daug reiškia. Ko gero, tai reiškia ir tai, kad savo veikla sukuriu pridėtinę vertę tam tikrose srityse, ir tai nelieka nepastebėta“, – rašė jis.

Kartu M.Sinkevičius teigia turintis pripažinti, kad ir Jonavos mero, ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidento pozicijos jam yra labai svarbios.

„Manau, kad per pastaruosius metus stipriai pajudėjome į priekį savivaldai palankios teisėkūros prasme, tapome labiau matomi, aktyvūs ir nebesitenkiname tik stebėtojo pozicija. Kažkas tai net vadina proveržiu. Kad veržiamės į priekį – tiesa. Būtent dėl to manau, kad mano pasilikimas savivaldos kontekste bus kur kas prasmingesnis“, – aiškino jis.

Kažkas tai net vadina proveržiu. Kad veržiamės į priekį – tiesa. Būtent dėl to manau, kad mano pasilikimas savivaldos kontekste bus kur kas prasmingesnis.

Skyriaus rekomendacija

LSDP komunikacijos vadovas J.Argustas sakė, kad Jonavos skyriaus taryba priėmė sprendimą M.Sinkevičiui rekomenduoti nedalyvauti Seimo rinkimuose.

Arno Strumilos / 15min nuotr./LSDP posėdžio akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./LSDP posėdžio akimirka

„Jis kreipėsi į skyriaus kolegas ir klausė jų nuomonės, kaip šiuo atveju pasielgti. Skyrius rekomendavo Seimo rinkimuose nedalyvauti. M.Sinkevičius puikiai tvarkosi Jonavos rajone, galų gale jau metus vadovauja Lietuvos savivaldybių asociacijai. Skyrius nori, kad M.Sinkevičius ir toliau tęstų šią veiklą”, – sakė J.Argustas.

Tvirtins taryba

Preliminariame LSDP kandidatų Seimo rinkimuose sąraše M.Sinkevičiui buvo skirta 3 vieta.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gintautas Paluckas

Pirmuoju numeriu jame įrašytas partijos pirmininkas Gintautas Paluckas, antruoju – Seimo LSDP frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė.

Šis sąrašas dar nebuvo galutinis, jį turės tvirtinti partijos taryba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius