Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 13

M.Sinkevičius: I.Šimonytės Vyriausybė slepia planą, kur ir kaip išleis 2,2 mlrd. eurų

Laikinasis Socialdemokratų partijos pirmininkas Mindaugas Sinkevičius sako, kad Vyriausybė nuo politikų ir visuomenės slepia rengiamą planą, kur ir kaip išleis Europos Komisijos (EK) Lietuvai numatomą 2,2 mlrd. eurų dotaciją, skirtą atsigavimui po pandemijos.
Mindaugas Sinkevičius
Mindaugas Sinkevičius / Luko Balandžio / 15min nuotr.

LSDP išplatintame pranešime M.Sinkevičius teigia, kad minėtas planas EK turėtų būti pateiktas iki balandžio pabaigos, tačiau apie tai jokių diskusijų šalies viduje esą nėra.

„Kas matė tą planą? Niekas nematė. Nei savivaldybių asociacija, nei asocijuotos verslo struktūros. Niekas nėra žinoma – tik gražios prezentacijos ir gražūs žodžiai, kad štai, Finansų ministerija pademonstruos strateginį proveržį ir kad viskas bus gerai. Kitos šalys planus pateikė jau vasario mėnesį – mus aplenkė Latvija, Graikija, Lenkija, daugybė šalių“, – LSDP tarybos posėdyje kabėjo M.Sinkevičius.

Jo teigimu, toks Vyriausybės elgesys yra nepateisinamas, nes 2,2 mlrd. eurų yra pernelyg ženkli suma Lietuvai ir jos žmonėms.

„Kaip galima per kelias savaites, jei tas planas bus pateiktas, sureaguoti, kai kalbama apie tokią sumą? Turbūt nuomonės iš savivaldos nereikia. Vyriausybė, matyt, galvoja, kad jie išmintingiausi, geriausi, žino, kaip Lietuvai investuoti 2,2 mlrd. eurų ir mus visa tai atves į šviesų rytojų. Tik neaišku, ar mes jį išvysime. Akivaizdu, kad Vyrauja požiūris, kad Vilnius visada žino geriau. Ir panašu, kad tai niekam nerūpi“, – vertino M.Sinkevičius.

Be to, rašoma kitame pranešime spaudai, laikinasis Socialdemokratų partijos pirmininkas sako pastebintis vis daugiau ženklų, kad Konstitucinis Teismas (KT) artimiausiu metu pateiks išaiškinimą, kad tiesioginiai merų rinkimai prieštarauja Konstitucijai.

Pasak M.Sinkevičiaus, konstitucinės teisės profesorius, buvęs KT teisėjas Vytautas Sinkevičius jau viešai paskelbė, kad tiesioginiai merų rinkimai prieštarauja Konstitucijai.

„Pasirodo, yra profesionalių teisininkų, kurie žino būsimus KT sprendimus. Labai įdomu, gal čia kažkokia išskirtinė grupė, kuri gali anonsuoti būsimus teismo sprendimus? KT dar nieko nepasakė, bet yra, kas jau žino. Kas tai – įtaka teismui ar privilegija apie sprendimą žinoti anksčiau?“ – LSDP tarybos posėdyje klausė M.Sinkevičius.

Jis priminė, kad dabartinę merų rinkimo sistemą, kaip liudija apklausos, palaiko 80 proc. gyventojų.

„Tai yra sistema, kuri žmonėms patinka. Tai bandysime keisti Konstituciją? Į KT dėl šio klausimo kreiptasi konservatorių iniciatyva, iniciatorius yra buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas. Pralaimėjimo kartėlis prieš Visvaldą Matijošaitį paragino jį prašyti KT verdikto“, – vertino M.Sinkevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius