-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 16

Maestro jubiliejui – legendinė operetė

Kauno valstybiniame muzikiniame teatre šeštadienį vyksiantis spektaklis – Johano Strausso operetė „Vienos kraujas“ - nebus eilinis. Populiarusis vaidinimas bus skirtas buvusio ilgamečio teatro dirigento Stasio Domarko 70-mečiui. Maestro šį spektaklį ir diriguos.
S.Domarkas
S.Domarkas / Teatro nuotr.

Operetė „Vienos kraujas“ šiai progai pasirinkta neatsitiktinai: būtent ji buvo pirmasis S.Domarko savarankiškai pastatytas spektaklis Kauno scenoje ir gyvuoja jau 41 metus. Tiesa, per tą laiką operetė buvo du kartus – 1985 ir 2001 metais - atnaujinta.

Kauno muzikinis teatras buvo pirmoji S.Domarko darbo vieta, į kurią jis paskirtas vos pabaigęs studijas 1962-aisiais. Tuomet tikriausiai negalėjo nė pagalvoti, kad šis teatras ilgam taps namais – iš jo vadovo pareigų maestro pasitraukė tik 1992 metais, kai išvyko gyventi ir dirbti į Klaipėdą. Per daugiau nei ketvirtį amžiaus Kauno teatre uždanga 31 kartą kilo S.Domarko statytų spektaklių premjeroms. Amžininkai prisimena, kad maestro stengėsi pratęsti lietuviškų spektaklių seriją Kaune: jo darbo metais Kaune debiutavo Jurgio Karnavičiaus „Gražina“, A.Belazaro „Kupriukas muzikantas“, Algimanto Bražinsko „Pagramančio šnekučiai“, Giedriaus Kuprevičiaus „Darbas ir duona“.

Prisiminti kartu praleistus metus ir nuveiktus darbus maestro kviečia buvusius kolegas bei žiūrovus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius