-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 11

Maistą skurstantiesiems pirkusi agentūra turės grąžinti dar 19 tūkst. eurų

Maisto produktų konkursą nepasiturintiesiems rengusi Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra dar kartą pažeidė įstatymus ir turės grąžinti 19 tūkst. eurų į valstybės biudžetą.
Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra
Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tyrimą dėl pažeidimų per viešuosius pirkimus baigusi Europos socialinio fondo agentūra BNS pranešė, kad pažeidimai aptikti perkant avižas. Jos įsigytos kartu su kitais maisto produktais.

„Tyrimo metu nustatyta, kad Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra (...) avižų pirkimo dalyje nustatė perteklinį, nepagrįstą ir neproporcingą reikalavimą, keliamą tiekėjo turimų transporto priemonių talpai“, – rašoma pranešime.

Anot Europos socialinio fondo agentūros, Žemės ūkio ministerijai pavaldi agentūra vykdydama pirkimus pažeidė Viešųjų pirkimų įstatymą.

Tokį sprendimą ji priėmė atsižvelgusi į Konkurencijos tarybos, Viešųjų pirkimų tarnybos ir Vilniaus apygardos prokuratūros pateiktas išvadas.

2016 metais įvairius pažeidimus pripažinusi Europos socialinio fondo agentūra po atskirų tyrimų taip pat nurodė Rinkos reguliavimo agentūrai grąžinti 332 tūkst. ir 214 tūkst. eurų į valstybės biudžetą. Anot tyrėjų, konkurencijos ribojimai ir kiti viešųjų pirkimų pažeidimai galėjo lemti, jog maistas skurstantiesiems pirktas itin aukštomis kainomis.

Paaiškėjus šiems duomenims, pernai sausį iš pareigų pasitraukė Rinkos reguliavimo agentūros vadovė Aldona Miliuvienė, vasarį atsistatydino ir žemės ūkio viceministras Vilius Martusevičius.

Ankstesnė Vyriausybė žadėjo, kad Rinkos reguliavimo agentūros neliks nuo 2017 metų, tačiau ji kol kas nelikviduota.

Pagalbos maistu labiausiai skurstantiems asmenimis programai Lietuvoje 2014-2020 metais skirta 90,8 mln. eurų, iš jų 77,2 mln. eurų sudaro Europos Sąjungos lėšos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius