Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Maistas su kirmėlėmis – šiemet itin aktuali problema

Greipfrutas su kirmėlėmis
Greipfrutas su kirmėlėmis
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Žmonės vis dažniau maisto produktuose randa kirmėlių. Specialistai pripažįsta, kad gyvių šįmet yra itin daug, rašoma dienraštyje „Vilniaus diena“.

Kad šiemet maiste veisiasi ypač daug gyvių, pastebi Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), rašoma „Vilniaus dienoje“. Vien per kelis pastaruosius mėnesius tarnybos specialistai sulaukė net 53 vartotojų skundų. Palyginimui – per visus praėjusius metus buvo gauti 43 skundai. Opia problema tai tapo dėl itin karštos vasaros.

VMVT specialistė Karolina Tenenienė dienraščiui sakė, kad dažniausiai vartotojai skundžiasi dėl malybos produktų (įvairūs grūdai, salyklas, krakmolas) užterštumo. Kenkėjų aptinkama ir riešutuose, džiovintuose vaisiuose, arbatžolėse, saldainiuose, sausainiuose, prieskoniuose.

Produkcijos užkrėtimo priežastis – nepakankamai gerai atliekama sandėlių, kuriuose laikoma produkcija, dezinfekcija. Kadangi vasara buvo labai karšta, sąlygos veistis kenkėjams buvo itin palankios.

Tai, kad kenkėjų problema šiemet itin aktuali, patvirtino ir prekybos centrų atstovai.

Specialistai pataria, kad nusipirktas kruopas ir kitus produktus reikėtų laikyti sausoje vietoje, o prieš juos paruošiant ir valgant – įdėmiai apžiūrėti.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie 15min