Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 29

„Maisto bankas“ per liepą išdalino 123 tonas maisto produktų

Labdaros fondas „Maisto bankas“ baigia dalinti liepos mėnesio paramą maistu iš Europos Sąjungos intervencinių atsargų. 123 tonos – tiek maisto produktų liepą buvo išdalinta nepasiturintiems.
„Maisto banko“ automobilis
„Maisto banko“ automobilis / Juliaus Kalinsko/„Scanpix“ nuotr.

Iš viso per dvi savaites labdaros fondo „Maisto bankas“ maisto paketus gavo 23 tūkstančiai sunkiai besiverčiančių asmenų, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

„Maisto banko“ direktorė Deimantė Žebrauskaitė pastebėjo, kad šio dalinimo metu į organizaciją kreipėsi nemažai žmonių, kurie neįtraukti į paramos gavėjų sąrašus, tačiau norėtų tokią paramą gauti.

„Bendrovė „City Service“, suteikusi mums patalpas penkiose sostinės seniūnijose, taip pat daugiabučių gyventojams padėjo išplatinti pranešimus apie besiplečiančią „Maisto banko“ veiklą. Gavę šią informaciją, į organizaciją kreipėsi keli šimtai vilniečių, kuriems reikalinga parama, bet kurie nežino, ar gali ją gauti ir kur kreiptis, kad taptum paramos gavėju“, - sakė D.Žebrauskaitė.

Ji taip pat teigė, kad ne visi darbo netekę ryžtasi kreiptis paramos – dažnas gėdijasi pripažinti, kad sumažėjus pajamoms tenka priimti pagalbą.

„Netikėtai užgriuvus sunkumams, raginame žmones nesidrovėti ir kreiptis pagalbos“. Reaguodamas į gilėjančią krizę, „Maisto bankas“ ir toliau su rėmėjų pagalba žada intensyviau platinti informaciją apie galimybes gauti paramą maistu. Socialinės paramos tikėtis galima tada, jei vienam asmeniui šeimoje per mėnesį tenka mažiau nei 525 Lt.

D.Žebrauskaitė pabrėžė, kad šis maisto dalinimas buvo pirmasis, apėmęs visą Vilnių. „Maisto bankui“ talkinti nusprendusi bendrovė „City Service“ leido naudotis savo patalpomis Antakalnyje, Žvėryne, Pašilaičiuose ir Viršuliškėse. Šių seniūnijų gyventojams anksčiau reikėjo su nešuliais nukarti nemažą kelią. Iš viso paramos dalinimui „Maisto bankas“ Vilniuje dabar turi 15 punktų. „Nebūtume išsivertę be Vilniaus miesto socialinės paramos centro socialinių darbuotojų, bendruomenių savanorių pagalbos dalinant paramos paketus“ – džiaugėsi D.Žebrauskaitė. Pasak jos, nemažai „Maisto banko“ paramos gavėjų patys pasišovė padėti išdalinti paramą panašaus likimo žmonėms.

Kitas paramos dalinimas pagal Maisto iš intervencinių atsargų tiekimo labiausiai nepasiturintiems asmenims programą planuojamas rugsėjo mėnesį. Pagal šią programą paramą maistu skirsto Lietuvos Caritas, Lietuvos raudonojo kryžiaus draugija ir „Maisto bankas“. Programos ir Europos intervencinių fondų skirstymą prižiūri LR Žemės ūkio ministerija.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius