-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 22

„Maisto bankas“ skelbia pavasarinę labdaros akciją

Balandžio 8-9 dienomis labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ ketina surengti jau trečią pavasarinę maisto produktų rinkimo akciją Lietuvos miestų didžiuosiuose prekybos centruose.
Savanoriai dalinantys labdarą
Savanoriai dalinantys labdarą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Maisto bankas“ kviečia susivienyti visus geros valios žmones ir prisidėti prie maisto produktų rinkimo akcijos padedant įgyvendinti bendrą tikslą – pagelbėti skurdžiai besiverčiantiems piliečiams: socialiai atskirtiems žmonėms, mažas pajamas gaunančioms, daugiavaikėms šeimoms, neįgaliesiems, seniems bei dėl krizės pajamų netekusiems asmenims, socialinės rizikos šeimų ar tėvų globos netekusiems vaikams.

Organizatoriai džiaugiasi rudenį 10 kartą įvykusia maisto produktų rinkimo akcija, kurios metu klaipėdiečiai įrodė, kad netrūksta atjautos skurdo kamuojamiems visuomenės nariams ir paaukojo 241 620 vienetų įvairių ilgai negendančių maisto produktų bei higienos prekių.

Rudeninės akcijos metu dosnumu pasižymėjo Klaipėdos miesto gyventojai, čia maisto produktų surinkta už daugiau nei 71 tūkst. litų. Akcija vyko 46-uose Lietuvos miestuose, kuriuose žmonės paaukojo produktų už daugiau nei 740 tūkst Lt. Lyginant su 2010 m. pavasarine akcija, surinktos paramos vertė yra beveik 100 tūkst. Litų didesnė. Pernai pavasarinėje akcijoje dalyvavo 34 miestai, o rudeninės akcijos metu žmonės aukojo produktus jau 46 miestuose ir miesteliuose. Išaugo ir dalyvaujančių akcijoje organizacijų skaičius: paskutinėje akcijoje dalyvavo 227 nevyriausybinės labdaros organizacijos, maitinančios skurstančiuosius labdaros valgyklose, remiančios gausias mažo biudžeto šeimas, ir kitus nelaimėn patekusius asmenis. Organizacijos maisto produktus rinko 307 parduotuvėse.

Klaipėdoje kasmet rudenį vykstančios tradicinės akcijos globėju ne vienerius metus yra Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius. Meras ragina visus klaipėdiečius aktyviai dalyvauti pavasarinėje akcijoje ir tiki, kad visi drauge pajėgsime ne tik stiprinti pilietiško solidarumo tradicijas, bet ir pagelbėsime skurdžiai gyvenantiems klaipėdiečiams sunkiu ekonominės krizės laikotarpiu.

„Maisto bankas“ kviečia balandžio 8-9 dienomis visus geros valios žmones nupirkti maisto produktų ir aukoti juos skurdžiai gyvenantiems, socialiai atskirtiems žmonėms, mažas pajamas gaunančioms, daugiavaikėms šeimoms, neįgaliesiems, seniems bei dėl krizės pajamų netekusiems asmenims, socialinės rizikos šeimų vaikams. Akcijos organizatoriai taip pat tikisi, kad geranoriškumo bei atjautos vedami žmonės susivienys kovoje prieš skurdą ir nepamirš vargstančių visuomenės narių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius