Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 04

„Malsena Plius“ brangius miltus Rinkos reguliavimo agentūrai bandė įsiūlyti per teismą, bet galiausiai sudėjo ginklus

Visai neseniai už galimybę itin didele kaina Žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūrai (ŽŪMPRRA) parduoti miltus teisme kovojusi įmonė „Malsena Plius“ galiausiai nusileido – institucijos ir bendrovės ginčas baigėsi taikos sutartimi. Kartu baigėsi ir keletą mėnesių Rinkos reguliavimo agentūrai ramybės nedavusi „auksinių“ miltų istorija.
Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra
Lietuvos žemės ūkio ir maisto produktų rinkos reguliavimo agentūra / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Po 15min straipsnių apie itin išpūstas kainas, kuriomis ŽŪMPRRA pirko maistą labiausiai nepasiturintiems gyventojams, kilo didelis skandalas, iš posto išvertęs Agentūros vadovę Aldoną Miliuvienę ir žemės ūkio viceministrą Vilių Martusevičių.

Kilus triukšmui ŽŪMPRRA nusprendė nepirkti miltų iš viešojo pirkimo laimėtoja paskelbtos bendrovės „Malsena Plius“, toną kvietinių miltų pasiūliusios už 600 eurų. Tai – bemaž perpus brangiau, nei rinkos kaina.

123rf nuotr./Miltai
123rf nuotr./Miltai

Nuo pat miltų pirkimo nepasiturintiems gyventojams skandalo pradžios buvo teigiama, jog nepirkti miltų yra pavojinga, nes procedūros pasistūmėjusios tiek, kad laimėtoju pripažinta bendrovė galėtų tokį sprendimą apskųsti teismui ir net galėtų jį laimėti.

„Malsena Plius“ kreipėsi į teismą

Kaip 15min pasakojo ŽŪMPRRA laikinasis vadovas Artūras Bagotyrius, Agentūros viešųjų pirkimų komisija nusprendė panaikinti savo sprendimą sudaryti miltus siūliusių bendrovių eilę, kurioje laimėtoja buvo pripažinta mažiausią kainą pasiūliusi „Malsena Plius“, o antroji liko dar brangiau, – 620 eurų už toną kaina miltus pasiūliusi „Sanitex“.

Kitu viešųjų pirkimų komisijos sprendimu abu pasiūlymai buvo atmesti dėl per didelių siūlomų kainų.

„Malsena Plius“ tuo nebuvo patenkinta, todėl tokį ŽŪMPRRA sprendimą apskundė teismui.

Vilniaus apygardos teismas birželio 17 dieną nusprendė iš dalies tenkinti bendrovės ieškinį.

Agentūros atstovai neslėpė ketinantys skųsti šį sprendimą. Po kurio laiko abi pusės susitiko ir pasirašė taikos sutartį.

„Teismas nusprendė viską grąžinti į tą pačią padėtį, grąžinti sudarytą eilę“, – pasakojo A.Bagotyrius.

Jis pridūrė, kad Agentūros atstovai neslėpė ketinantys skųsti šį sprendimą. Po kurio laiko abi pusės susitiko ir pasirašė taikos sutartį.

Pasak A.Bagotyriaus, šalys jokių pretenzijų vienai kitai neturi, o Agentūra pagal taikos sutartį nemokės jokių kompensacijų „Malsena Plius“.

Kvietinių miltų nepasiturintiems pirkimo procedūros baigtos nesudarant pirkimo sutarties su nė vienu tiekėju.

„Mes esame laimingi, kad vis dėl to nenupirkome brangių miltų, užbaigėme procesą taikiai ir man didelis akmuo nukrito nuo pečių. Mūsų tikslas buvo nepirkti miltų“, – sakė A.Bagotyrius.

Jis teigė apie tai informavęs maisto labiausiai nepasiturintiems gyventojams pirkimo projektui vadovaujančią Socialinės apsaugos ir darbo ministeriją.

„Laukiu iš jų atsakymo, ką turėtume daryti dėl miltų“, – teigė pašnekovas. Jis spėjo, kad naujo konkurso miltams greičiausiai šiemet nebus spėta surengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius