Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 15

Maltiečiai šimtmečio proga vaišino trispalviais desertais ir pakvietė uždegti vilties žvakutę

Maltiečiai sveikina Lietuvą šimtmečio proga ir savo globojamiems seneliams, kurių dauguma beveik tokio pat garbingo amžiaus, siunčia ypatingus šventinius desertus – trispalvę želė. Šių gardumynų simbolinių 100 stiklinaičių specialiai pagamino ir padovanojo UAB „Maisto manija“.
Maltiečiai švenčia Lietuvos šimtmetį
Maltiečiai švenčia Lietuvos šimtmetį / Projekto partnerio nuotr.

Firmos moterys aiškinosi, kokie desertai būtų labiausiai tinkami seneliams, tarp kurių yra nemažai netoleruojančių kvietinių miltų ir cukraus. Tad labiausiai skanumynų gamybai tiko natūralios sultys, o rezultatas – gaivus Lietuvos vėliavos spalvų desertas, kuris kartu su sriuba ir maisto lauknešėliais iškeliavo valgio laukiantiems senoliams. Maltiečiai ir „Maisto manija“ surengė nors mažytę trispalvę šventę negalintiems iš namų išeiti ir vėliavos iškelti vienišiems seneliams.

Maltiečių senjorų klubo narės padėjo želė stiklinaites saugiai supakuoti, o ilgametis savanoris, pats neseniai atšventęs 80-metį, išvežiojo dovanėles seneliams. Tada prie organizacijos biuro iškėlėme trispalvę ir su maltiečių vaikų dienos centro globotiniais pasipuošėme biurą. Beje, skanumynais pasivaišino ir vaikai, džiaugdamiesi, kad jau pradėjo švęsti Vasario 16-ąją.

Klaipėdoje vasario 15– 17 d. vyks Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtas Šviesų festivalis, tad uostamiesčio maltiečiai jungiasi prie miesto šventės ir vasario 16 d. 18 val. Karlskronos aikštėje įžiebs Gerumo žvaigždę Lietuvai. Taip jie prisidės prie šimtmečio minėjimo ir paskatins nepamiršti neįgaliųjų Lietuvos piliečių. Renginio metu bus galima uždegti žvakutę, užrašyti maldą ar intenciją ant specialiai paruoštų lapelių ir paaukoti neįgaliųjų kelionei į Lurdą (Prancūzija), į Švč. Mergelės Marijos apsireiškimo ir stebuklingų išgijimų vietą, kuri šiemet minės jau 160-ąsias metines. Užrašytos maldos ir intencijos maltiečių bus nuvežtos į Lurdą ir per Motinos dieną sudegintos grotoje lietuviškų mišių metu.

Kituose Lietuvos miestuose maltiečiai irgi lankys bei pagerbs senelius, kurių prisiminimuose visa atkurtos Lietuvos šimtmečio istorija ir kurie yra tikrieji mūsų valstybės metraštininkai.

Norintiems prisidėti prie pagalbos Lietuvos senoliams numeriu 1892 – 3 eurai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius