Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 09 12

Maltos ordino Didysis kancleris: Lietuva daro pažangą, bet pažeidžiamųjų tebėra daug

Vilniuje viešintis Maltos ordino Didysis kancleris sako, kad Lietuva daro didelę pažangą, bet pažeidžiamų žmonių tebėra daug.
Algirdas Butkevičius priėmė Maltos ordino didįjį kanclerį ir užsienio reikalų ministrą Baroną Albrechtą von Boeselagerį
Algirdas Butkevičius priėmė Maltos ordino didįjį kanclerį ir užsienio reikalų ministrą Baroną Albrechtą von Boeselagerį / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Maltos ordino Didįjį kanclerį Albrechtą Freiherrį von Boeselagerį pirmadienį priėmė premjeras Algirdas Butkevičius. Po šio susitikimo ordino atstovas sakė, kad, jo akimis, labiausiai dėmesio Lietuvoje trūksta seneliams ir neįgaliesiems.

„Lietuva padarė didžiulę pažangą daugelyje sferų, nėra ko lyginti dabartinės situacijos su ta, kuri buvo prieš 25 metus, kai mes pradėjome savo veiklą čia, bet vis dar yra skurdo salų ir mes bandome koncentruoti savo dėmesį į tose salose atsidūrusius žmones: tai vyresni žmonės, kurie gauna tik mažas pensijas, neįgalieji (...). Visose šalyse yra žmonių, kurie iškrenta iš socialinių tinklų arba kurie turi silpnus socialinius ryšius ir todėl reikalingos privačios iniciatyvos“, – dėstė jis.

Maltos ordino Didysis kancleris taip pat pažymėjo, kad svarbi jų veiklos dalis yra jaunimo ugdymas – kad jie mokėtų teikti pagalbą, prisiimti atsakomybę.

A.Butkevičius savo ruožtu padėkojo svečiui už Maltos ordino vykdomą veiklą ir projektus Lietuvoje, pranešė Vyriausybė.

„Nuoširdžiai dėkoju Maltos ordinui ir Jums asmeniškai – pagalbos sulaukėme, kai jos mums reikėjo labiausiai – 1991 m. sausio 13-osios įvykių metu, – kalbėjo Vyriausybės vadovas. – O šiemet Jūsų dėka Lietuvoje vyksta Maltos ordino ambasadorių susitikimas, taip pat Vilnius pasirinktas regioniniam operatyviniam centrui įsteigti“.

Pasak premjero, Maltos ordinas – labai svarbus partneris, padėjęs įgyvendinti paramos projektus greitosios ir specialiosios pagalbos, medicininės priežiūros, kovos su skurdu srityse.

Lietuvos Maltos ordino pagalbos tarnyba šiuo metu mini 25 metų veiklos sukaktį. Šia proga vyksta konferencijos, kiti renginiai, spalį suplanuotas skulptoriaus Sauliaus Lampicko sukurtos arkangelo Gabrieliaus skulptūros atidengimas Angelų kalvoje netoli Trakų.

Maltos ordino pagalbos tarnybą Lietuvoje 1991 metų rudenį įkūrė grupė iškilių bažnyčios ir visuomenės veikėjų.

Maltos ordino pagalbos tarnybą Lietuvoje 1991 metų rudenį įkūrė grupė iškilių bažnyčios ir visuomenės veikėjų. Organizacija visus savo gyvavimo metus vykdo pagalbos vargstantiems misiją.

Apie 1 200 maltiečių savanorių 40 Lietuvos miestų nuolat teikia pagalbą daugiau kaip 2 200 senų, vienišų, skurstančių, turinčių negalią visų rasių, tikėjimų ir tautų žmonių. Pagalba teikiama ir socialiai remtiniems vaikams, kurių dabar globojama daugiau kaip 1500.

Maltiečių projekte „Maistas ant ratų” dabar kasmet senjorams išvežiojama daugiau kaip 100 tūkst. karšto maisto porcijų, tuo metu jaunimui maltiečiai yra įkūrę 13 vaikų dienos ir jaunimo centrų.

Maltos arba Suverenusis karinis hospitaljerų Šv. Jono ordinas yra krikščioniška pasaulinė organizacija, pagalbą skurstantiems bei ligoniams teikianti 120 šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius