Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
2021 05 21

Malyje sprogus minai žuvo 16 civilių

Malio šiaurėje netoli Gao 16 civilių žuvo jų transporto priemonei užvažiavus ant minos, ketvirtadienį pranešė šaltiniai ligoninėje.
Malis
Malis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Malis Mina

Du šaltiniai ligoninėje didžiausiame šiaurės regiono mieste naujienų agentūrai AFP patvirtino aukų skaičių po trečiadienį įvykusio incidento. Tai buvo naujausias civilių žūties atvejis regione, jau daug metų krečiamame džihadistų kovotojų išpuolių.

„Dar trys sužeistieji yra ligoninėje Gao“, – sakė vienas iš šaltinių. Jis pridūrė, kad 16 žuvusiųjų ketvirtadienį buvo palaidoti šiame mieste.

„Sužeistieji sakė, kad jų transporto priemonė važiavo į mugę Ntilito kaime, maždaug už 80 km nuo Gao“, – sakė antras ligoninės šaltinis.

Gegužės 8-ąją Malio šiaurėje netoli Tesalito detonavus savadarbiam sprogstamajam įtaisui žuvo du civiliai. Ankstesnę dieną netoli Homborio šalies centrinėje dalyje prie kariuomenės automobilių vilkstinės sprogus bombai žuvo trys kariai.

Džihadistų sukilimas Malyje įsiplieskė 2012 metais ir išplito šalies šiaurinėje bei centrinėje dalyse, taip pat persimetė į kaimyninius Burkina Fasą ir Nigerį.

Džihadistų atakos, smurtas tarp etninių bendruomenių ir kitokie neramumai nusinešė tūkstančius žmonių gyvybių, dar šimtai tūkstančių buvo priversti palikti savo namus, nors Malyje veikia Jungtinių Tautų, Afrikos Sąjungos ir Prancūzijos pajėgos.

JT statistika rodo, kad praeitais metais Malyje dėl minų ir savadarbių sprogstamųjų įtaisų sprogimų 76 žmonės žuvo ir dar 287 buvo sužeisti, apie pusė jų – civiliai. Šiais metais aukų skaičius toliau didėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Reklama
Energetikos ekspertas: elektros sistema be smegenų – tarsi primityvus organizmas, nesiorientuojantis aplinkoje
Užsisakykite
15min naujienlaiškius