-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 06 /09:59

Mantas Adomėnas nusprendė grįžti į konservatorių frakciją Seime

Mišrioje Seimo narių grupėje dirbantis Mantas Adomėnas ketvirtadienį paskelbė priimantis Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininko Gabrieliaus Landsbergio kvietimą sugrįžti į partijos frakciją Seime. Jis neslėpė, kad jo grįžimu patenkinti ne visi. Ketvirtadienį frakcija nubalsavo už M.Adomėno priėmimą.
Mantas Adomėnas
Mantas Adomėnas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Apie sprendimą jis ketvirtadienį paskelbė feisbuke.

„Ką tik grįžau iš TS-LKD frakcijos posėdžio. Apsisprendžiau priimti Gabrieliaus Landsbergio kvietimą ateiti į jų frakciją suprasdamas, kad racionaliai konservatyviai dešinei reikia telkti jėgas ir stiprinti intelektualinį potencialą laukiančių politinių iššūkių akivaizdoje.
Taip pat suprantu, kad frakcijoje yra nepatenkintų mano grįžimu ir abejojančių tokiu Gabrieliaus Landsbergio žingsniu – ir galiu atspėti, kodėl. Dabar frakcija balsuoja. Kad ir kaip balsavimas baigtųsi, esu dėkingas Gabrieliui Landsbergiui už kvietimą ir tuo išreikštą įvertinimą bei pasitikėjimą“, – rašo jis.

G.Landsbergis 15min sakė, kad frakcija nubalsavo už M.Adomėno priėmimą.

Praėjusią savaitę TS-LKD frakciją Seime papildė Bronius Matelis, prisijungus M.Adomėnui, frakcija išaugo iki 35 narių.

Iš partijos pašalino, iš frakcijos išėjo pats

2018 metų birželį TS-LKD Priežiūros komitetas pašalino M.Adomėną iš partijos.

„Deja, turėjome konstatuoti, kad M.Adomėnas, būdamas partijos nariu, tenkino „MG Baltic“ koncerno interesus, poreikius, siekė su jais sukurti draugiškus santykius, vykdė jų tam tikrus prašymus ir mainais už galimą finansinę ar kitokią paramą“, – sprendimą komentavo komiteto pirmininkas Valdas Benkunskas.

Po šio sprendimo M.Adomėnas konservatorių frakciją paliko pats.

M.Adomėnas anksčiau pripažino gavęs „MG Baltic“ palaikymą dalyvauti TS-LKD pirmininko rinkimuose, kad atimtų balsų iš tuometinio kandidato G.Landsbergio, taip pat taręsis dėl finansinės paramos rinkimams bei R.Kurlianskio buvęs įtikintas balsuoti už koncernui naudingas pataisas. Jis visuomet pabrėžė, kad paramos iš koncerno negavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius