-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 04

Margučių „milžinų“ šventėje Palangoje siekiama rekordų (nuotraukos)

Palangoje sekmadienį oficialiai atidaryta Baltijos jūros šalių Velykinė margučių alėja. Ji į kurortą sutraukė išties nemažai poilsiautojų iš visos Lietuvos. Svečiai alėjoje galėjo ne tik pasigėrėti 11–ka skirtingai puoštų ir Baltijos šalis atspindinčių dviejų metrų aukščio margučių, bet ir išbandyti jėgas ridendami atsivežtus kiaušinius, kaip manoma, ilgiausiame lovelyje Lietuvoje.
Margučiai milžinai
Margučiai milžinai / J.Andriejauskaitės nuotr.
Temos: 2 Velykos Palanga

Šventės organizatoriai viliasi, kad apie 12 metrų ilgio lovelis bus pripažintas ilgiausiu. Jie ketina teikti paraišką agentūrai Factum ir siekti, kad būtų užfiksuotas rekordas.

Viliamasi, kad rekordai bus net du. J.Basanavičiaus gatvės pradžioje kurorto svečius pasitinka lietuviškas gintaru padengtas margutis. Jo puošybai panaudota apie 15 kg gintaro.
 
„Tai pats didžiausias gintaru padengtas margutis, dviejų metrų aukščio ir ties plačiausia vieta apie 1,4 metrų pločio. Tokio, kiek domėjomės, niekur nėra“, – kalbėjo Palangos kultūros centro direktorius Nerijus Stasiulis. Svarstoma, kad šis gintaru padengtas margutis galėtų atsidurti ne tik tarp Lietuvos, bet ir tarp pasaulio rekordų.

Gintarinis margutis ypač traukė Palangos lankytojus. Jie noriai prie jo fotografavosi, apžiūrinėjo. Į Palangą savaitgalį atvyko svečių iš visos Lietuvos. Iš Kauno, Vilniaus, Kazlų Rūdos, Joniškio ir kitų miestų atvykę svečiai mielai sutiko susirungti J.Basanavičiaus gatvės viduryje surengtose varžybose – moterys ir vaikai šuoliavo įlindę į maišus, vyrai straksėjo kojūkais.

J.Basanavičiaus gatvės pradžioje kurorto svečius pasitinka lietuviškas gintaru padengtas margutis. Jo puošybai panaudota apie 15 kg gintaro.Gintaru puoštą marguti, anot N.Stasiulio, balandžio 17 dieną, kuomet kurorte vyks gintaro šventė, ketinama padovanoti Palangos gintaro muziejui. Ten jis bus eksponuojamas visą laiką. Gintaro šventės metu tradiciškai paplūdimyje bus išbarstyta apie 50 kg gintaro. Viliamasi, kad į kurortą vėl plūstels svečių.

N.Stasiulis pasakojo, kad į Palangą lankytojus ketinama ir toliau vilioti stacionariais traukos objektais. Sumanymų turima ir vasaros sezono atidarymo šventei. Traukos objektais žadama išliks ir Kalėdų alėja su margaspalvėmis Baltijos šalių eglutėmis, ledo skulptūros. Margučius J.Basanavičiaus gatvėje ketinama eksponuoti ir kitąmet, tiesa, jie bus perdažyti ir akį trauks naujais raštais. 

„Manau, kad stacionarūs traukos objektai, kaip Kalėdų alėja su eglutėmis, dabar margučių pristatymas, teisingas sprendimas. Jei žmonės negali vieną savaitgalį atvykti į Palangą, gali tai padaryti kitus savaitgalius“, – kalbėjo Palangos kultūros centro direktorius. Margučiai J.Basanavičiaus gatvėje stovės iki balandžio 24 dienos. 

J.Andriejauskaitės nuotr./Lietuviakas gintarinis margutis.
J.Andriejauskaitės nuotr./Lietuviškas gintarinis margutis.

 

J.Andriejauskaitės nuotr./Rungtynės auoliuojant maiauose.
J.Andriejauskaitės nuotr./Rungtynės šuoliuojant maišuose.

 

J.Andriejauskaitės nuotr./Velykinės linskmybės.
J.Andriejauskaitės nuotr./Velykinės linskmybės.

 

J.Andriejauskaitės nuotr./Lovelis Palangos tilto prieigose viliamasi bus ilgiausias Lietuvoje.
J.Andriejauskaitės nuotr./Lovelis Palangos tilto prieigose viliamasi bus ilgiausias Lietuvoje.

 

J.Andriejauskaitės nuotr./Margučiai į Palangą sutraukė nemažai svečių.
J.Andriejauskaitės nuotr./Margučiai į Palangą sutraukė nemažai svečių.

 

J.Andriejauskaitės nuotr./Gintarinis margutis traukė smalsuolius.
J.Andriejauskaitės nuotr./Gintarinis margutis traukė smalsuolius.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius