-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 15

Marijampolė skęs tamsoje

Per 45 tūkst. gyventojų turinčios Marijampolės valdžia užsimojo taupyti gatvių apšvietimo sąskaita. Nors pripažįstama, kad dėl to gali daugėti nusikaltimų, tikinama, jog kitos išeities nėra.
Tamsi gatvė
Tamsi gatvė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Nors finansinių rūpesčių ir nepavyksta išvengti, marijampolietė Vilija džiaugiasi kol kas bent turinti darbą. Tačiau moteris baiminasi, kad bus priversta jo atsisakyti. „Dirbu iki 11 valandos vakaro. Kol viską susitvarkome, ateina vidurnaktis. Gyvenu tolėliau nuo miesto centro, namo grįžtu pėsčiomis – viešasis transportas važinėja tik iki 19 valandos. Jau ir taip vakarais bei naktimis Marijampolėje nesaugu, o kai apšviestas lieka tik pats miesto centras ir keletas pagrindinių gatvių, pėsčiomis vaikščioti gali būti net pavojinga", – nuogąstavo Vilija.

Marijampolės valdžia miestiečių viešai jau atsiprašė už galimus nepatogumus ir paragino pačius pasirūpinti savo, vaikų ir artimųjų saugumu. „Nusikalstamumas gali kiek bet mes neturime kitos išeities. Savivaldybės biudžetas sumažintas daugiau kaip 9 mln. litų", – LŽ teigė Marijampolės savivaldybės administracijos Ūkio departamento direktorius Stanislovas Jurgelaitis.

Valdininkai apskaičiavo, kad išjungus beveik visų miesto gatvių naktinį apšvietimą, paliekant jį tik pačiame centre ir kelete pagrindinių gatvių, per mėnesį bus sutaupoma apie 30–40 tūkst. litų.

„Turėjome pasirinkti: arba sumažinti miesto apšvietimą dabar, kai naktys trumpos, arba tai daryti rudenį", – tikino S.Jurgelaitis.

Naktinis apšvietimas iki minimumo sumažintas ne tik Marijampolėje. Jau nuo balandžio naktimis visiškai tamsu ir Suvalkijos miesteliuose bei gyvenvietėse.

Marijampolės valdžios sprendimas didelėje miesto dalyje naktimis išjungti gatvių apšvietimą buvo netikėtas policijos pareigūnams. „Pirmąkart apie tai girdžiu. Tokių sprendimų su mumis niekas nederino. Kaip tik ruošiame raštą, kuriame prašome įrengti papildomą apšvietimą vietose, kur yra vaizdo stebėjimo kameros", – LŽ teigė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Kalinauskas. Šiuo metu mieste sumontuota 19 vaizdo kamerų, jų perduodamas signalas gaunamas policijos komisariate. K.Kalinauskas neslėpė, kad dėl Marijampolės valdžios sprendimo nusikaltimų mieste gali padaugėti, tačiau kol kas tokios tendencijos pareigūnai nefiksuoja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius