Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 05

Marijampolėje – rekordinės eilės prie „Janssen“ vakcinos: vietas užėmė nuo 7 val.

Marijampolėje prie Nacionalinio kraujo centro (NKC) skiepų palapinės nusidriekė milžiniška eilė. Nepaisant dosnių skiepijimo loterijos prizų, vakcinacijos tempai šiame mieste pastaruoju metu gerokai sulėtėjo, į nuolat veikiantį vakcinacijos centrą neskubama. Tačiau į eiles prie vakcinų marijampoliečius sugrąžino numatomi ribojimai ir pasiūlyta vienadozė „Janssen“ vakcina.
Skiepijimas Marijampolėje
Skiepijimas Marijampolėje / 15min nuotr.

Kaip 15min pasakojo Marijampolės mero patarėja ir vakcinacijos koordinatorė Agnė Pavelčikienė, mobilus vakcinacijos punktas duris turėjo atverti ketvirtadienį apie 11 valandą, tačiau miestelėnai savo eilės prie „Johnson&Johnson“ gamintojo vakcinų laukė jau nuo 7 val. ryto.

„Per visą aikštę susidarė didžiulė žmonių eilė, aikštė pilnutėlė. Tikrai labai daug norinčių“, – vertino A.Pavelčikienė.

Vakcinacijos diena neapsiėjo be incidentų.

„Buvo čia visko – ir antivakserių buvo, ir policiją kvietėme, tačiau jau susitvarkėme, dabar ramu“, – sakė mero patarėja.

VIDEO: Vakcinacija Marijampolėje

Nori vienos dozės, o ne prizų

Marijampolė viena pirmųjų šalyje nusprendė organizuoti loteriją – gyventojus skiepytis viliota dosniais prizais.

Nepaisant to, vakcinacijos tempai buvo sulėtėję – iki privalomo testavimo įvedimo dalies specialybių atstovams per savaitę buvo skiepijama apie 300 asmenų, o praėjusią savaitę – apie tūkstantį.

Kaip pastebėjo A.Pavelčikienė, labiau nei prizai, miestelėnus skiepytis motyvuoja artėjantys sugriežtinimai ir galimybė gauti būtent „Janssen“ vakciną.

„Mes mėnesį visiškai neturėjome „Janssen“ vakcinos, jos poreikis nuolat augo – žmonės kreipėsi, klausė.

Loterija šiek tiek motyvavo, dalis buvo tikrai motyvuotų, bet matome, kad privalomas testavimas ir ribojimai labiau paskatino“, – apie situaciją kalbėjo Marijampolės mero patarėja.

VIDEO: A.Dulkys: nepasiskiepiję asmenys už tyrimus galimybių pasui gauti turės susimokėti

Pasak A.Pavelčikienės, dauguma žmonių nori būtent vienadozės vakcinos, nes taip esą paprasčiau.

„Kai klausiu, kodėl anksčiau nesiskiepijo, sako, kad dabar atėjo dėl ribojimų. Be to, žmonėms taip greičiau – viena vakcina, už dviejų savaičių visos galimybės“, – sakė mero patarėja.

Trokštama vakcina

Netikėtai išpopuliarėjus vienadozei „Janssen“ vakcinai nuo COVID-19, jos ėmė trūkti ir kurį laiką registruojantis šio gamintojo vakcinos nebuvo galima pasirinkti.

Dažniausiai ją siūlydavo mobiliuosiuose vakcinacijos punktuose, dėl šios priežasties prie šių nusidriekdavo nemenkos eilės.

Liepos gale Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) pranešė, kad „Janssen“ vakcinų bus pasiskolinta iš Norvegijos, mainais jai paskolinant tokį pat kiekį „Comirnaty“ vakcinų.

Pirmadienį į Lietuvą pristatytos 100 tūkst. pasiskolintų „Janssen“ vakcinos dozių.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arūnas Dulkys apsilankė vakcinavimo punkte Palangoje
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Arūnas Dulkys apsilankė vakcinavimo punkte Palangoje

Kaip praneša SAM, gautos vakcinos iki savaitės vidurio pasieks savivaldybes ir bus naudojamos gyventojų skiepijimui vakcinacijos centruose, mobiliuose skiepijimo punktuose, taip pat skiepijimui namuose ir įmonėse.

Lietuvoje veikianti bendra registracijos vakcinavimui sistema nurodo, kad ketvirtadienį visoje šalyje yra 5844 laisvos vietos registruotis „Janssen“ vakcinoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius