Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 22 /12:55

Marijampolėje – skautijos šventė, prezidentas linkėjo įkvėpimo kasdieniams darbams

Marijampolėje šeštadienį įvyks 23-ioji Lietuvos skautijos pavasario šventė, pavadinta „Šimtmečiai prie Šešupės“. Vis kitame Lietuvos mieste organizuojamame renginyje susirinko apie tūkstantis skautų.
Ąžuolų sodinimo akimirkos
Gitanas Nausėda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Džiugu matyti Jus iš įvairių Lietuvos apskričių atvykusius į Marijampolę – ir Suvalkijos, ir šių metų Lietuvos jaunimo sostinę! Vertinu skautų indėlį į mūsų pilietinės visuomenės ir bendruomeniškumo kūrimą. Lietuvos skautijos vykdomos edukacinės programos, stovyklos vaikams, socialiniai projektai, tarptautinės iniciatyvos – reikšmingas Jūsų įnašas į mūsų valstybės socialinę gerovę“, – šeštadienį sveikindamas skautus sakė prezidentas Gitanas Nausėda.

Šventės dalyviams jis linkėjo įkvėpimo kasdieniams savo darbams ir žygiams, taip pat turiningai ir smagiai praleisti laiką skautiškoje bendrystėje.

Pastarąjį kartą Marijampolės miesto gatvėmis tūkstantinė skautų minia žygiavo prieš 12 metų.

Suvalkijos sostinei gavus Jaunimo sostinės titulą, skautai grįžo su šūkiais, dainomis ir pasiruošę susipažinti su miesto istorija, pranešė Lietuvos skautija.

Skautai, lydimi Marijampolės pučiamųjų orkestro, žygiavo Kauno gatve link J.Basanavičiaus aikštės, kur įvyko iškilminga atidarymo rikiuotė.

Dieną dalyviai, pagal amžiaus grupes, pasklido po skirtingas Marijampolės vietas: muziejus, lankytinas vietas ir objektus, parkus, dalyvaus edukacijose ir Marijampolės moksleivių kūrybos centro užsiėmimuose.

Vakare numatomas koncertas Poezijos parke.

Skautų pavasario šventė yra kasmetinis renginys, organizuojamas skirtinguose Lietuvos miestuose, skirtas paminėti Jurgines.

Šv. Jurgis yra ir Marijampolės, ir skautų globėjas.

Lietuvos skautija yra didžiausia skautų organizacija Baltijos šalyse, vienijanti 3000 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius