Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 04

Marijampolėje spec. tarnybos ir Greitojo reagavimo pajėgos mokėsi tvarkytis su diversantais

Ketvirtadienį Marijampolės centre aidėjo šūviai ir darbavosi spec. tarnybos, tačiau visa tai – pratybų „Žaibo kirtis 2017“ vykdytos operacijos scenarijos. Jos metu buvo pasitelkti visi Marijampolėje veikiantys Vidaus reikalų ministerijos padaliniai, jog būtų patikrinta, kaip sklandžiai gali bendradarbiauti jie ir kariuomenės greitojo reagavimo pajėgos.
Pratybos „Žaibo kirtis 2017“
Pratybos „Žaibo kirtis 2017"

Kaip 15min informuoja Krašto apsaugos ministerija (KAM), operacijoje dalyvavo ugniagesiai-gelbėtojai, policijos pareigūnai, taip pat buvo pasitelkta įstaiga „Marijampolės greitosios pagalbos stotis“, kurios greitosios medicinos pagalbos personalas transportavo žaidybinio incidento metu sužeistus asmenis.

Pagal pratybų scenarijų po avarijos, buvo skubiai iškviesta Priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, miesto medikai, jiems atvykus į įvykio vietą pareigūnus apšaudė mieste veikiančių priešiškų pajėgų atstovų.

Į įvykį sureagavo mieste veikiančios Greitojo reagavimo pajėgos, kurios atvykusios neutralizavo šaudančius asmenis. Užtikrinus incidento vietos apsaugą miesto tarnybos galėjo tęsti avarijos likvidavimo operaciją – pareigūnai skubiai turimomis priemonėmis sukarpė automobilį ir išlaisvino sužeistus asmenis., kurie buvo transportuoti į miesto ligoninę.

Tuo tarpu KAM praneša, jog penktadienį, gegužės 5 d. pratybų „Žaibo kirtis 2017" metu vyks dalinė parengto rezervo karių mobilizacija – šaukiami atsargos kariai atvykti į regioninius karo prievolės ir komplektavimo poskyrius sutikslinti asmeninių duomenų.

Karo prievolę administruojantis personalas treniruosis vykdyti mobilizacijos atveju nustatytas užduotis. Siekiant įgyvendinti pratybų tikslus Lietuvoje įsteigta dvylika šaukimo punktų, į kuriuos kviečiami atvykti atsargos kariai, 2000-2012 m. atlikę karo tarnybą ir išleisti į atsargą.

Balandžio mėnesio pradžioje 2 tūkst. atsargos karių buvo išsiųsti šaukimo nurodymai. Juose pateikta informacija gegužės 5-ąją nurodytu laiku atvykti į nustatytą regioninį karo prievolės ir komplektavimo poskyrį sutikslinti asmeninių duomenų.

Dalinė parengto rezervo karių mobilizacija vyks 12-oje Lietuvos miestų: Biržuose, Pakruojyje, Telšiuose, Plungėje, Tauragėje, Jurbarke, Kėdainiuose, Molėtuose, Ignalinoje, Šalčininkuose, Varėnoje, Trakuose.

Atsargos kariams yra planuojama suteikti galimybę vėliau – vasarą ir rudenį – dalyvauti Lietuvos kariuomenės organizuojamuose trijų savaičių trukmės kartotiniuose parengtojo rezervo mokymuose.

„Žaibo kirtis“ – jau trečius metus vykstančios pratybos, kuriose treniruojamos nacionalinės greitojo reagavimo pajėgos, vykdomos bendros su Vidaus reikalų ministerijos pavaldžiais vienetais operacijos, gerinama sąveiką su valstybės civilinėmis institucijomis, taip pat vykdoma dalinė parengtojo rezervo karių mobilizacija.

VIDEO: Zaibo Kirtis 2017 Greitojo reagavimo pajėgos veikia Marijampolėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius