Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2010 08 28

Marijampolėje varžytis dėl laisvos vietos Seime rikiuojasi kandidatų eilė

Marijampolėje rikiuojasi kandidatų eilė varžytis dėl laisvos vietos Seime. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) kitą savaitę turi paskelbti rinkimų Marijampolės vienmandatėje apygardoje datą. Planuojama, kad rinkimai vyks kartu su rinkimais į savivaldą.
Rinkimai
Rinkimai / Šarūnas Mažeikos/BFL nuotr.

Dienraštis „Lietuvos žinios“ rašo, jog parlamentaro mandato šiuo metu nori siekti bent trys Lietuvos socialdemokratų partijos Marijampolės skyriaus nariai – savivaldybės meras Vidmantas Brazys, jo patarėjas, buvęs Marijampolės apskrities viršininkas Albinas Mitrulevičius ir Marijampolės kolegijos direktorius Sigitas Valančius.

„Kas konkrečiai kandidatuos, dar neapsispręsta. Todėl dabar nenorėčiau komentuoti partijos vidaus reikalų. Tačiau negaliu paneigti, kad esu vienas kandidatų kaip partijos skyriaus pirmininkas“, – dienraščiui teigė meras V.Brazys.

Tokios pozicijos laikėsi ir A.Mitrulevičius, nors jis nepaneigė ketinąs kandidatuoti į Seimą. „Kodėl ne? Juk ir mano amžius – dar ne kliūtis. Patirties sukaupta, tiek metų gyventa tarp žmonių, kurie dabar yra rinkėjai“, – sakė jis.

Parlamentaro mandato šiuo metu nori siekti bent trys Lietuvos socialdemokratų partijos Marijampolės skyriaus nariai.„Lietuvos žinių“ kalbintas LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius patvirtino, kad visi trys minėti partijos atstovai puoselėja ambicijas patekti į Seimą. „Gal ir gerai, kad yra trys pretendentai – didesnis pasirinkimas rinkėjams“, – pabrėžė A.Butkevičius.

Mandato gali siekti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovė, buvusi Marijampolės apskrities viršininkė Birutė Kažemėkaitė. „Kol kas niekas nesiūlė. Minimali tikimybė, kad taip bus“, – dienraščiui sakė ji.

TS-LKD Marijampolės skyriaus vadovas Valdas Pileckas tikino, kad skyrius dar neapsisprendė, ką galėtų siūlyti į kandidatus. „Apie tai diskutavome, bet nieko nenusprendėme. Galutinį sprendimą priims partijos vadovybė“, – aiškino V.Pileckas.

Planų kandidatuoti turi ir dabartinis Vyriausybės atstovas Marijampolės apskrityje Paulius Uleckas, priklausantis Liberalų ir centro sąjungai. „Privalau dalyvauti ne vien dėl savo partinės veiklos, bet ir kaip paprastas pilietis Paulius Uleckas – čia gimęs, čia augęs ir gerai pažįstantis šio krašto bei visos Lietuvos problemas“, – sakė jis.

Rinkimai Marijampolės apygardoje vyks prieš keletą savaičių mirus čia išrinktam Seimo nariui socialdemokratui Algiui Rimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius