Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 17

Masinis protestas Klaipėdoje baigėsi taikiai (atnaujinta 15.29 val.)

Neoficialiais duomenimis, į protesto akciją susirinko apie 4 tūkstančius žmonių. Atvyko žmonės iš Kauno, Panevėžio, Šiaulių ir aplinkinių rajonų. Jau prieš mitingą sulaikyta 11 jaunuolių. Iš viso sulaikyta 30 asmenų.
Protestas Klaipėdoje
Protesto akcija Klaipėdoje / Egidijaus Jankausko nuotr.

Šiandien 12 val. prasidėjo masinės eitynės Klaipėdoje. Jos vyksta nuo senojo turgaus iki Lietuvininkų aikštės. 13 val. aikštėje planuojamas mitingas. Savivaldybė protesto akcijai leidimą išdavė iki 14 val.

Nuotraukas siųskite 15min@15min.lt

11.57 val. Žmonės pradėjo rinktis nurodytoje vietoje. Kol kas neaišku, kiek jų yra konkrečiai, tačiau, kaip praneša koespondentai, "tūkstančiai". Gatvėse budi gausios policijos pareigūnų pajėgos. Kai kurios miesto gatvės uždarytos. Turgus pustuštis, nes turgaus prekeiviai prisijungė prie mitingo dalyvių.

12.05 val. Eitynės prasidėjo nuo senojo turgaus. Kol kas nuošalyje stoviniuoja skinai. Pasiruošę ir  skydais ginkluoti pareigūnai.

12.20 val.Skelbiama, kad neprasidėjus protesto akcijai policija sulaikė keturis asmenis, kurie turėjo akmenis. Teigiama, kad jie buvo neblaivūs.

12.29 val. Kol kas eisena vyksta ramiai. Buvo pasigirdę raginimų sukti link miesto savivaldybės pastato, tačiau tie šūksniai greitai nuslopo. Profesinių sąjungų atstovai sakė minioje matę Žemaitijos prezidentu vadinamą Justiną Burbą, pagarsėjusį radikaliais pasisakymais – baiminamasi, kad jis esą gali žmones pakurstyti. Profsąjungų veikėjai teigia matę ir daug miesto radikalių grupių jaunuolių. 15min.lt primena, kad profsąjungų atstovas Edvardas Šalkauskas dar prieš mitingą paprašė policijos, kad  sustiprintų pajėgas. Skaičiuojama, kad protesto akcijoje dalyvauja apie 3 tūkstančius žmonių. 

12.48 val. Žmonės kol kas elgiasi ramiai, juokaujama, kad mitingas primena kasmetinę Klaipėdoje organizuojamą Jūros šventę. 

13.09 val. Lietuvininkų aikštėje prasidėjo mitingas. Aikštė apsupta policijos. Klaipėdos Vyriausiojo policijos policijos komisariato duomenimis, jau sulaikyta 11 jaunuolių, kurie į protesto akciją nešėsi akmenis. Jaunuoliai ant riešų buvo užsirišę juostas su skiriamaisias ženklais. Klaipėdos miesto ir apskrities profsąjungų vadovas E.Šalkauskas 15min.lt sakė, kad su policija sutarta dėl specialaus plano, kuris bus vykdomas, jeigu kiltų riaušės. Koks tas planas, neskelbiama. Neskelbiama ir kiek mieste yra policijos. Teigiama, kad atvyko pareigūnų pastiprinimas iš Kauno. Naujausiais duomenimis, Klaipėdoje į profesinių sąjungų mitingą susirinko maždaug 3-4 tūkst. protestuotojų.

13.12 val. Ką tik sulaikyti dar 2 jaunuoliai. Įtariama, kad jie neblaivūs.

13.35 val. Pranešama, kad žmonės iš mitingo pamažu ima skirstytis.

13.40 val. Policija sulaikė jau 30 žmonių. kai kurie jų į mitingą nešėsi peilius. Aikštėje liko tik aktyvūs profesinių sąjungų nariai. Savivaldybės pastatas vis dar akylai saugomas.

13.46 val. Kaip 15min.lt sakė minioje buvęs Seimo narys, konservatorius Evaldas Jurkevičius, situacija Klaipėdoje kol kas visai kitokia. Žmonės čia kol kas nepasidavė kurstymams ir elgiasi labai humaniškai.

14.15 val. Pranešama, kad nors ir gausesnis nei tikėtasi, bet mitingas baigėsi taikiai. Profesinių sąjungų atstovai užsiminė, kad tai – ne paskutinis toks renginys.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius