Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 19

Masiulį Seime tardė dėl rėmėjų

Seimo nariai susisiekimo ministrą Eligijų Masiulį posėdyje tardė dėl jo partijos rėmėjų, įtardami ministrą privačių ir viešų interesų painiojimu.
Eligijus Masiulis
Eligijus Masiulis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Antradienį iš Seimo tribūnos Eligijus Masiulis atsakė į 31 parlamentaro paklausimą, kuriame buvo prašoma pasiaiškinti, kodėl jam tapus susisiekimo ministru Liberalų sąjūdį dosniai ėmė remti su jo kuruojama sritimi susijusios įmonės.

Nors Seimo seniūnų sueiga buvo pasiūliusi šį klausimą išbraukti iš antradienio darbotvarkės, bet ministras pareiškė esąs pasiruošęs atsakyti į jam adresuotus klausimus ir paprašė palikti šį klausimą darbotvarkėje.

Šimtai tūkstančių ministro partijai

Per paskutinį 2008 metų ketvirtį ir pirmuosius tris šių metų mėnesius Liberalų sąjūdžio sąskaitą papildė 450 tūkstančių litų šešiolikos juridinių asmenų lėšų. Tarp rėmėjų – tokios įmonės kaip „Lietuvos jūrų laivininkystė“, „Krovinių terminalas“, „Lifosa“ ir kitos, pavaldžios ministerijai ar susijusios su šia sritimi.

„Susisiekimo ministras savo partietį paskyrė Klaipėdos uosto direktoriumi – iškilo klausimas, ar konkursas vyko skaidriai. Anksčiau savo bendramokslį jis paskyrė Vilniaus oro uosto direktoriumi. Gavom raštišką atsakymą, tačiau ir manęs, ir kitų Seimo narių jis netenkino, todėl galvojam, kad antikorupcinė komisija turi atlikti tyrimą“, – parlamentarams galimas ministro nuodėmes vardino „tvarkietis“ Petras Gražulis.

Masiulis: su transportu galima susisieti visus

Į tribūną pakilęs E.Masiulis teisinosi, kad konkursas Klaipėdos valstybinio uosto direktoriaus postui užimti buvo buvo atviras ir jame dalyvavo keturi kandidatai. Esą su konkurso medžiaga kiekvienas norintis gali susipažinti Susisiekimo miniterijoje.

Jis patvirtino, kad kreipėsi į 1000 didžiųjų įmonių dėl finansinės paramos, bet teigė, kad įstatymai numato paramos teikimą partijoms iš fizinių ir juridinių asmenų, svarbu, kad rėmimas vyktų skaidriai. Jis pabrėžė, kad jo vadovaujamas Liberalų Sąjūdis veiklą vykdo skaidriai ir pateikia visas su parama susijusias ataskaitas.

E.Masiulis teigė, kad jo partiją remia įvairaus spektro įmonės – ne tik tiesiogiai susijusios su susisiekimu. „Viskas, kas yra susijęs su verslu, važiuoja geležinkeliais, keliais, plaukia laivais, skrenda lėktuvais, naudojasi paštu – taip galima visą verslą apkaltinti“, – kalbėjo susisiekimo ministras. Jis teigė niekada nepainiojęs viešų ir privačių interesų ir jei kada nors iškilsianti tokia situacija, nusišalinsiąs nuo sprendimo priėmimo.

Zuokas: skirkit partijoms 1 proc. GPM

Liberalcentristų lyderis Artūras Zuokas teigė, kad iš juridinių  asmenų savo veiklą finansuoja dauguma partijų, bet tai yra klaidinga praktika. Jis siūlė suteikti galimybę gyventojams skirti papildomą 1 proc. nuo pajamų mokesčio politinėms partijoms finansuoti – analogiškai kaip dabar skiriami 2 proc. nevyriausybinėms organizacijoms remti. Anot jo, taip partijos nusigręžtų nuo dabartinių rėmėjų ir atsisuktų į rinkėjus.

Socialdemokratas Zigmantas Balčytis skeptiškai vertino ministro pasiryžimą vengti interesų konfliktų – esą jam ateityje tokių sprendimų išvengti bus sunku ir vienokių ar kitokių pasitikrinimų neišvengsiantis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius