-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 11 06

Masiulis: keliai tik kitais metais bus valomi geriau

Ateinančiais metais kelių priežiūros finansavimas bus didesnis nei šiemet, tačiau pūgų metu rajoniniai keliai vis tiek bus neišvažiuojami.
Žiema
Žiema / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis penktadienį po susitikimo su kelių priežiūros įmonių atstovais žurnalistus tikino, kad ateinančiais metais keliai bus valomi geriau, nes Kelių fondui planuojama skirti 100 mln. Lt daugiau nei šiemet. „Šie metai buvo sunkiausi – kitais metais prasideda lipimas į kalną“, – teigė ministras.

Pasak ministro, kelininkai žiemos sezonui yra pasiruošę, tačiau keliai nebus nuvalomi idealiai – kiekvienas turi vairuoti atsakingai.Susisiekimo bei Finansų ministerijos sutarė, kad kelininkams dar šiemet bus grąžinti visi įsiskolinimai – 162 mln. Lt. Savo ruožtu kelių priežiūros įmonės druskos, degalų ir panašiai tiekėjams yra įsiskolinusios per 53 mln. Lt.

Vairuotojus ragina būti atsargius

Pasak ministro, kelininkai žiemos sezonui yra pasiruošę, tačiau keliai nebus nuvalomi idealiai – kiekvienas turi vairuoti atsakingai. „Nė vienoje pasaulio valstybėje keliai nėra valomi idealiai. Akivaizdu, kad ir šio sezono metu bus visko, todėl kiekvienam vairuotojui, esant ekstremalioms oro sąlygoms, siūlyčiau gerai pagalvoti, ar tikrai reikia kur nors vykti. O jei reikia, saugiai elgtis kelyje“, – sakė E.Masiulis.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos generalinis direktorius Virgaudas Puodžiukas teigia, kad daugiausia problemų šiemet, kaip ir visuomet, kels rajoniniai keliai.

Problema – rajoniniai keliai

Keliai valomi iš eilės: pirma valomi magistraliniai, paskui – valstybinės reikšmės, o vėliausiai laikas ateina rajoniniams keliams.

„Iki 8 valandos ryto fiziškai neįmanoma visko nuvalyti ir paruošti kelią saugiam eismui. Manyčiau, kad tuose mažuose rajoniniuose keliuose esant didelei pūgai ar krituliams, kažkurį laiką gali būti ribojamas eismas, bet taip yra visose šalyse“, – aiškino V.Puodžiukas.

Anot jo, kelininkams algos mokamos laiku ir keliai yra nuolat valomi. „Šiandien oro sąlygos jau gerėja, pajūryje keliai netgi sausi. Rytų Lietuvoje dėl snieko jie buvo valomi, barstomi. Problemų Lietuvoje šiuo metu nėra“, – teigė V.Puodžiukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius