Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 20

Matuosis tolerancijos „akinius“

Šeštadienį Kaune bus minima Tarptautinė rasinės diskriminacijos panaikinimo diena. Ta proga mieste vyks tolerancijos akcija „Akiniai“.

Akcijos renginiai nuo 14 val. vyks buvusiame restorane „Metropolis“. Organizatoriai sako, kad tolerancijos akiniai skatina „pasimatuoti“ žmogaus teisių idėjas, pažvelgti giliau į kiekvieno žmogaus prigimtinį orumą, nepaisant odos spalvos, etninės kilmės, kalbos, religijos, įsitikinimų, negalios, amžiaus bei tavo ar tavo partnerio lyties. Žvelgiant per tolerancijos akinius puikiai matyti, kad visi esame visi skirtingi, bet lygūs.

Kauniečiai galės išvysti filmą „Svetimas tarp savų“, pasiklausyti Etninių tyrimų centro projektų vadovo Karolio Žibo paskaitos ir įsitraukti į diskusiją apie etninį nepakantumą, jo priežastis bei pasekmes. Atskiroje erdvėje bus rodomi įvairūs, su diskriminacija bei žmogaus teisėmis susiję, filmai, taip pat lankytojai bus kviečiami piešti šias temas atspindinčius kūrinius, pasigaminti savo tolerancijos akinius.

„Tradiciškai renginyje dalyvaus ir kitas toleranciją skatinantis projektas „Gyvoji biblioteka“. Joje galės apsilankyti visi, kurie nori susitikti su savo stereotipais ir išankstinėmis nuostatomis. Visi, kurie nori paskirti pusvalandį savo dienos šiam nepaprastam patyrimui“, – sakė viena iš organizatorių, Kauno apskrities visuomenės sveikatos ugdymo centro edukologė Lina Vosyliūtė.

Akciją užbaigs vakarinė dalis, kurioje pasirodys įvairūs DJ'ai ir VJ'ai. Vakarėlio durys atveriamos 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius