-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 03

„Maximos“ darbuotojoms Joniškyje ir Kretingoje nustatytas koronavirusas

Pirmadienį nustatyti du nauji „Maximos“ darbuotojų susirgimų COVID-19 infekcija atvejai. Koronavirusu užsikrėtė darbuotojos Joniškyje ir Kretingoje. Prekybos tinklo „Maxima“ atstovai nurodo, kad šiuo metu neturi žinių, kad daugiau tose pačiose „Maxima“ parduotuvėse dirbantys kolegos jaustų COVID-19 infekcijai būdingus simptomus. Parduotuvėse, kur dirbo koronavirusu užsikrėtusios darbuotojos, yra atlikta pilna dezinfekcija.
Prekybos centro lankytojai
„Maxima“ prekybos centras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Pastarosiomis savaitėmis visoje šalyje vis didėjantys COVID-19 infekcijos susirgimų atvejai fiksuojami ir tarp mūsų darbuotojų. Vakar koronavirusas nustatytas dar dviem „Maximos“ darbuotojoms. Jos gydosi namuose. Darbuotojai, kurie turėjo galimai artimą kontaktą su COVID-19 apsirgusiomis kolegėmis, saviizoliavosi. Parduotuvių patalpos, kuriose dirbo koronavirusu užsikrėtusios darbuotojos, yra papildomai išvalytos ir atlikta pilna vidaus dezinfekcija. Konsultuojamės su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru ir imamės visų rekomenduojamų prevencinių veiksmų, kurie padėtų išvengti COVID-19 susirgimų plitimo“, – sako prekybos tinklo „Maxima“ komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė Ernesta Dapkienė.

Pirmadienį COVID-19 infekcija nustatyta dar vienai darbuotojai Joniškyje, kur fiksuojama ir daugiau susirgimų. Koronavirusu užsikrėtusi darbuotoja paskutinįsyk savo darbo vietoje buvo spalio 26 dieną. Tyrimas dėl COVID-19 jai atliktas spalio 30 dieną.

Joniškyje esančios „Maxima XX“ parduotuvėje, Upytės g. 19, nuo praėjusios savaitės yra įvestos papildomos COVID-19 plitimo užkardymo priemonės. Parduotuvės darbo laikas yra sutrumpintas, griežčiau ribojamas pirkėjų srautas, kas vakarą yra atliekama patalpų dezinfekcija. „Šioje parduotuvėje dirba bei klientus aptarnauja tik tie darbuotojai, kurie yra gavę neigiamus COVID-19 testo rezultatus. Darbuotojams organizuojame jau ir pakartotinius COVID-19 nustatymo tyrimus. Už bendradarbiavimą esame labai dėkingi Joniškio poliklinikai”, – pažymėjo E.Dapkienė.

Koronavirusu užsikrėtusi „Maxima X“ parduotuvės, esančios Kretingoje, Žemaitės al. 29, darbuotoja savo darbo vietoje paskutinįsyk lankėsi praėjusią savaitę, spalio 25 dieną. Jai COVID-19 testas atliktas lapkričio 1 dieną. Kolegė, kuri galimai kontaktavo su užsikrėtusiąja COVID-19, saviizoliavosi.

Iš viso nuo koronaviruso pandemijos pradžios susirgimai COVID-19 infekcija yra diagnozuoti 70 „Maximos“ darbuotojams, iš kurių 26 darbuotojai yra pilnai pasveikę ir sugrįžę į darbus. Iki šiol dėl COVID-19 yra ištirti 1087 prekybos tinklo „Maxima“ darbuotojai. Šiuo metu 50 darbuotojų testo atsakymų dar laukiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius