Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 10

„Maximos“ savininko Nerijaus Numavičiaus buvusi žmona nori skirtis iš naujo

Turtingiausiu laikomo Lietuvos verslininko, „Maxima“ grupės savininko Nerijaus Numavičiaus žmona Lina Numavičienė penktadienį kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su prašymu atnaujinti procesą skyrybų su Nerijumi Numavičiumi byloje. Pora jau yra išsiskyrusi 2008 metais.
Lina ir Nerijus Numavičiai
Lina Numavičienė siekia, kad teismas ją su buvusiu vyru Nerijumi Numavičiumi išskirtų iš naujo.

Skyrybos neatitiko L.Numavičienės valios?

Kaip 15min.lt sakė L.Numavičienės advokatė Jurgita Karvelė, procesą prašoma atnaujinti todėl, kad ankstesni teismo sprendimai neatitiko tikrosios L.Numavičienės valios. Ką tai reiškia, J.Karvelė nepatikslino, nes, jos teigimu, tai susiję su konkrečiomis bylos detalėmis, kurių nenorima viešinti.

„Šiuo metu jokie piniginiai reikalavimai nėra reiškiami“, – pridūrė advokatė.

L.Numavičienė tikisi, kad bus gerbiamas jos, buvusio sutuoktinio bei jų vaikų privatumas, ir prašo žiniasklaidos atstovų supratimo komentuojant proceso eigą.

Prašo atnaujinti skyrybas po 5 metų

Pirmą kartą apie Nerijaus ir Linos Numavičių skyrybas pranešta 2008 m. pabaigoje. Tuomet nei N.Numavičius, nei L.Numavičienė teisme nepasirodė. Skirtis nutarę vyras ir žmona formalumus patikėjo advokatams. Advokatai irgi nieko nekomentavo. Tuomet pranešta, kad skyrybos įvyko, procesas buvo trumpas, nes Nerijus ir Lina Numavičiai buvo pasirašę vedybų sutartį. Kaip buvo padalintas turtas – taip pat nepranešta.

Kodėl 36 metų L.Numavičienė, praėjus penkeriems metams po skyrybų, nori teisme atnaujinti skyrybų bylos procesą, nepranešama. 

46 metų N.Numavičius, beveik niekada neduodantis interviu, niekada nekalba apie šeimos reikalus. Verslininkas tėra prasitaręs, kad žmona ir vaikai negali išvengti jo didžiosios aistros – golfo. Žmona golfo nežaidžia, bet savaitgaliais kartu važiuodavo į golfo klubą. Jis su žmona Lina turi sūnų bei dukrą.

Verslo imperija

N.Numavičius jau daug metų laikomas turtingiausiu Lietuvos žmogumi, jo šeimos turtai skaičiuoti milijardais litų. Prieš 2008 m. kilusią finansinę krizę N.Numavičiaus turtas vertintas 3 milijardais litų. Panašiai jis vertinamas ir dabar.

„Hyper Maxima“
„Hyper Maxima“

N.Numavičiaus kontroliuojamoms kompanijoms Lietuvoje priklauso mažmeninės prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvės, „Eurovaistinių“ tinklas, „Akropolio“ prekybos ir pramogų centrai, bendrovė „NDX energija“, daugybė kitų įmonių. Jis valdo prekybos tinklus Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Bulgarijoje, Ispanijoje, Lenkijoje, verslus kitose šalyse.

Sėkmingai vystytą verslą Latvijoje prislėgė praėjusių metų lapkritį Rygoje įvykusi tragedija. Sugriuvus „Maximos“ parduotuvei, žuvo daugiau nei 50 žmonių, dar kelios dešimtys buvo sužeista. Latvijoje pradėti teisminiai procesai, per kuriuos nukentėjusiųjų advokatai iš „Maximos“ bei kitų numanomų tragedijos kaltininkų reikalauja 500 mln. litų ir dar grasina pateikti 5 milijardus litų siekiančius ieškinius.

Byra ne tik šeima

Pastaraisiais metais subyrėjo ne tik N.Numavičiaus šeima. Po nesėkmingo „LEO LT“ projekto išsiskirstė „Maximą“ įkūręs VP dešimtukas.

N.Numavičius nesutarė ne tik su ilgamečiais partneriais broliais Žilvinu bei Mindaugu Marcinkevičiais, bet ir su savo broliu Juliumi. Šis, emigravęs į JAV, pradėjo teismo procesą prieš N.Numavičių ir reikalauja mažiausiai 30 mln. litų, nes mano, kad turto dalybos buvo neteisingos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius