-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 07

„Maximos“ tragedija Rygoje išgąsdino – Vilniuje griaunami avariniai Šeškinės prekybos komplekso laiptai

Vilniaus Šeškinės rajone esantis prekybos kompleksas sulaukė statybininkų – čia griaunami avariniai laiptai. Prieš beveik penkerius metus dalis greta esančio panašaus statinio sugriuvo, jo niekas kapitaliai neremontavo, tebuvo išardytos apgriuvusios ir pavojų kėlusios arkos, paremtos kitos konstrukcijos. Priešais esantis pastatas dėmesio sulaukė tik dabar.
Laiptai Šeškinėje jau ne vienerius metus kėlė grėsmę.
Laiptai Šeškinėje jau ne vienerius metus kėlė grėsmę. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Planuojama, kad darbininkai pašalins grėsmę keliančias konstrukcijas, tačiau paties prekybos komplekso griauti neketinama. Kaip 15min.lt sakė Šeškinės g. 26 negyvenamųjų patalpų bendrijos, kuriai ir priklauso pastatas su avariniais laiptais, pirmininkas Arūnas Grikienis, darbus ketinama pabaigti per mėnesį. Tačiau bent kol kas neaišku, ar vietoj jų bus pastatyti nauji.

„Projektas yra, leidimai gauti. Pernai vėlokai gavome, norėjome daryti jau spalį, bet kadangi leidimus gavome vėliau, tai griauname dabar“, – ne itin kalbus buvo A.Grikienis. Bendrijos pirmininkas tik užsiminė, kad ne visi patalpų savininkai turi atnaujinimui pinigų, dėl to strigs tolesni darbai.

Anot Vilniaus savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento Būsto renovavimo skyriaus vedėjos Stasės Kvederienės, savivaldybė statinio techninės priežiūros patikrinimo aktu iki 2013 m. gruodžio 27 d. įpareigojo pastato Šeškinės g. 26 bendrojo naudojimo objektų valdytoją, bendriją organizuoti ir atlikti avarinės būklės atviros pėsčiųjų galerijos griovimo darbus pagal išduotą statybą leidžiantį dokumentą

„Pastato Šeškinės g. 26 atviros pėsčiųjų galerijos kartu su antro aukšto esančiomis sienų dalimis ir stogeliais buvo pripažintos avarinėmis. Bendrijos užsakymu yra parengtas projektas, kuriame vietoje nugriautų laiptų bus įrengti lengvų konstrukcijų laiptai“, – teigė S.Kvederienė.

Laiptai Šeškinėje jau ne vienerius metus kėlė grėsmę.
Laiptai Šeškinėje griaunami

Šalia esantis prekybos komplekso pastatas priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Jo dalis sugriuvo 2009 metų kovo 16-osios naktį. Tuomet su didžiuliu trenksmu griuvo viršutinė iš plytų sumūryta pastato dalis, plytos subyrėjo ant perdangos, kuria buvo patenkama į antrame aukšte esančias įstaigas. Ten taip pat buvo įsikūręs vaikų ir jaunimo klubas „Babilonas“.

Po nelaimės Rygoje lapkričio 21-ąją, kai sugriuvus prekybos centrui „Maxima“ žuvo daugiau nei 50 žmonių, Vilniuje susirūpinta apleistais ir grėsmę keliančiais statiniais.

Tuomet sostinės savivaldybės Aplinkos ir energetikos departamento direktoriaus pavaduotojas Kęstutis Karosas priminė būtent šalia apgriuvusio pastato esantį kitą kompleksą, priklausantį privatiems asmenims. Tuomet spręsta, ar statinys aplinkiniams kelia grėsmę. Jeigu taip, savivaldybė galėtų imtis priemonių, galbūt net pastatą uždrausti eksploatuoti.

Sugriuvusi Šeškinės prekybos centro dalis
Sugriuvusi Šeškinės prekybos centro dalis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius