Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 22

Mažajame zoologijos sode – naujų gyventojų įkurtuvės

Prasidėjus vasarai Klaipėdos „Mini zoo“ daugėja naujų gyventojų. Gyvūnai čia atkeliauja įvairiais keliais: perkami iš kitų zoologijos sodų, mažylių susilaukia senbuviai, juos radę pasimetusius miškuose, atveža žmonės.
Naujasis „Mini zoo“ gyventojas iš Čekijos zoologijos sodo – karpuotis.
Naujasis „Mini zoo“ gyventojas iš Čekijos zoologijos sodo – karpuotis. / B.Giedraitės nuotr.

„Mini zoo“ savininkas Edvardas Legeckas visai neseniai iš Čekijos zoologijos sodo parsivežė amūrinį tigrą. Prieš keliolika dienų atkeliavo ir dar vienas gyventojas – karpuotis, ketverių metų karpuotųjų paršų, kilusių iš Afrikos, atstovas.
 

B.Giedraitės nuotr./Nuo mamos atskirti vilkiukai jau drąsiai bendrauja su „Mini zoo“ darbuotojais.
B.Giedraitės nuotr./Nuo mamos atskirti vilkiukai jau drąsiai bendrauja su „Mini zoo“ darbuotojais.


Maždaug prieš savaitę „Mini zoo“ gyvenančios danielė ir stirnaitė atsivedė po jauniklį. Gegužę čia gimė vilkiukai ir meškėnas, šiuo metu šie mažyliai paimti iš voljerų ir auginami žmonių. „Norime, kad gyvūnai būtų pripratę prie žmonių, nebūtų laukiniai ir pikti“, – pasakojo gyvūnus prižiūrinti savanorė Rasa Vėliūtė.

Nuo pavasario labai daug laukinių gyvūnų jauniklių į „Mini zoo“ atveža žmonės. Dažniausiai vaikščiodami miškuose žmonės pastebi paliktus vienus gyvūnų jauniklius ir parsiveža juos namo, o vėliau, nežinodami kaip juos prižiūrėti, atgabena į zoologijos sodą. Šiuo metu gamtininkų centre darbuotojai yra priglaudę du zuikučius, apuoką, pelėdą, kiaunę ir juodąjį gandrą.

Tiesa, laukinių žvėrių jauniklius labai sunku prižiūrėti, jiems tenka skirti daug dėmesio. „Kas užsiima su mažiukais, tas, galima sakyti, išeina motinystės atostogų, kitiem gyvūnam nebelieka laiko“, - juokavo „Mini zoo“ savininkas E.Legeckas.
 

B.Giedraitės nuotr./Neseniai į „Mini zoo“ atkeliavusi kiaunė mėgina apsiprasti naujuose namuose.
B.Giedraitės nuotr./Neseniai į „Mini zoo“ atkeliavusi kiaunė mėgina apsiprasti naujuose namuose.


Žmonės atveža pasiklydėlius

„Mini zoo“ besidarbuojanti savanorė Rasa pasakojo, kad būna net tokių atvejų, kai žmonės atveža paukščiukus, rastus lizduose ar šiaip nukritusius nuo šakų. Nutinka ir liūdnų dalykų: prieš kelias savaites atvežtas poros dienų briedžiukas, kuris rastas leisgyvis, skęstantis kūdroje, buvo per silpnas ir neišgyveno. „Gyvūnams mes negalime pakeisti mamos, todėl labai gaila, kad ne visuomet pavyksta išauginti jauniklius“, - apgailestavo Rasa.

Mergina teigė besidžiaugianti, kad yra žmonių, kurie rūpinasi gamta ir nepalieka sužeistų gyvūnų nugaišti. „Tačiau prieš imdami gyvūnus, rastus gamtoje, žmonės turėtų įsitikinti, ar jie tikrai neturi mamos“, – pastebėjo Rasa.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius