Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 04

Mažamečių tvirkintojams – griežtesnės bausmės

Respublikos Prezidento vyriausiasis patarėjas Jonas Markevičius pateikė Baudžiamojo kodekso 153 straipsnio pakeitimo įstatymo projektą, teigiama Seimo išplatintame pranešime spaudai.
Mergaitė
Mergaitė / Š. Mažeikos BFL nuotr.

Įstatymo projektu siūloma griežtinti bausmes mažamečių tvirkintojams: siūloma nustatyti, kad tas, kas atliko mažamečio asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų bei išbraukti iš Baudžiamojo kodekso galimybę už mažamečio asmens tvirkinimą skirti baudą. Seimas šioms teikiamoms pataisoms pritarė bendru sutarimu. Toliau šį projektą svarstys pagrindiniu komitetu paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Seimas svarstys birželio 22 d.

Galiojančiame įstatyme nustatyta, kad tas, kas atliko mažamečio asmens tvirkinimo veiksmus, baudžiamas bauda, laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.  

Įstatymo projektu siekiama sugriežtinti baudžiamąją atsakomybę už mažamečio asmens tvirkinimą, nes, kaip teigiama aiškinamajame rašte, atsakomybė už kai kuriuos, pačius pavojingiausius, mažamečių asmenų tvirkinimo  būdus ir formas yra neadekvačiai švelni. Pasak Prezidento vyriausiojo patarėjo, už mažamečio asmens išžaginimą šiuo metu numatoma du su pusę karto didesnė bausmė nei už tvirkinimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius