-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 15

Mažėja vietinė rinkliava už įvažiavimą į Neringą

Nuo rytojaus, rugsėjo 16-osios, mažesni vietinės rinkliavos už įvažiavimą į Neringą dydžiai pradedami taikyti kelioms transporto priemonių grupėms – lengviesiems automobiliams, automobiliams-gyvenamiesiems namams bei automobiliams, tempiantiems gyvenamąjį namą.
Neringa
Neringa / A.Kundroto nuotr.

Lengviesiems automobiliams rinkliavos dydis mažėja tris kartus – nuo 30 iki 10 eurų už įvažiavimą, o automobiliams-gyvenamiesiems namams bei automobiliams, tempiantiems gyvenamąjį namą mažėja trečdaliu – nuo 30 iki 20 eurų.

Didesnė rinkliava šioms transporto priemonių grupėms yra taikoma kiek daugiau nei tris mėnesius nuo birželio 1-osios iki rugsėjo 15-osios, kuomet Neringa tampa labiausiai apkrauta automobiliais ir susiduria su šių ir kitų transporto priemonių statymo problemomis. Taip siekiama plėtoti integruotą įvairiarūšį transportą – riboti individualiais automobiliais trumpam laikui atvykstančių žmonių srautą, pakviečiant rinktis susisiekimo alternatyvas.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Alksnynės poste vasarą atvykę poilsiautojai už lengvojo automobilio įvažiavimą į kurortą turi sumokėti 30 eur.
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Alksnynės poste vasarą atvykę poilsiautojai už lengvojo automobilio įvažiavimą į kurortą turi sumokėti 30 eur.

Vietinė rinkliava minėtoms transporto priemonių grupėms mažėja festivalio „Sveika, Neringa!” išvakarėse. Rugsėjo 17-ąją vyksiančio festivalio dalyviai ne tik džiaugsis renginių, diskusijų gausa ir nemokamu Justino Jaručio koncertu, bet ir turės galimybę prisidėti prie Kuršių nerijos išsaugojimo, tvarkydami aplinką įprastai lankytojams uždarose teritorijose.

Dar mažesnis, 5 eurus siekiantis, vietinės rinkliavos dydis lengviesiems automobiliams įsigalios lapkričio 1-ąją ir galios iki balandžio 30-osios. Šiuo periodu dar mažesnė rinkliava taip pat bus taikoma automobiliams-gyvenamiesiems namams bei automobiliams, tempiantiems gyvenamąjį namą. Nuo lapkričio mėnesio rinkliava taip pat mažės autobusams bei krovininiams automobiliams, kurių bendroji masė iki 5,5 t.

Neringos savivaldybė primena, kad rudens mėnesiais galios ir įvažiavimo lengvatos. Nuo vietinės rinkliavos už įvažiavimą bus atleidžiami asmenys, vykstantys lengvaisiais automobiliais į Pasaulinės turizmo dienos minėjimo renginius – rugsėjo paskutinio savaitgalio penktadienį (rugsėjo 30-ąją) nuo 12 valandos iki kitos dienos, šeštadienio, 12 valandos.

Tarybos sprendimu nuo spalio 21-osios iki spalio 31-osios įvesta lengvata visos šalies mokykliniams „Geltoniesiems autobusams“, paženklintiems užrašu „MOKYKLINIS“ (lengvata mokykliniams autobusams taip pat taikoma nuo birželio 1-osios iki birželio 19-osios).

Atsižvelgiant į tai, kad Seimas nuo 2020 metų paskelbė nedarbo dieną lapkričio 2-ąją (Vėlines), nustatyta, kad nuo vietinės rinkliavos atleidžiami ne tik lapkričio 1-ąją, bet ir lapkričio 2-ąją lengvaisiais automobiliais į Neringą vykstantys asmenys.

Nuo vietinės rinkliavos taip pat atleidžiami asmenys, vykstantys lengvaisiais automobiliais į tradicinius žiemos ir pavasario renginius – vasario mėnesį vykstančią „Stintapūkio“ šventę bei balandžio mėnesį – „Žiobrines“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius